Svartläder

Det är skönt att äntligen vakna av sig själv på morgonen och behöva kämpa för att vakna till, nog för att det vore skönt att sova till klockan nio-tio. Men en festivaldag som denna med ett otroligt fint väder kan man inte sova bort. Motionerade bilen och åkte till några butiker runt stan innan det var dags att bege mig in på stan för en lunch med Nina. Önskar jag hade mer tid här uppe i norr.

 

Idag har jag fått en sak som jag aldrig tidigare haft. Riktiga ridstövlar! I vintras köpte jag MH vinterridstövlar, det var otroligt härligt att rida i ridstövlar och inte bara skor och strumpor. Men det kommer nog innebära blåmärken och skav innan stövlarna mjukat upp sig. Men det ser jag bara fram emot. Fina eller hur?! :)

 

 

 

 

Nu puttrar middagen på spisen, börjar nästan vara svalt nog att orka äta.



Icke första doppet för i år

Då min sambo inte har riktigt samma dygnsrytm som mig, trotsade jag och Icke värmen (det var värmerekord i Skellefteå idag för i år) och gick på en morgonpromenad. Hela vägen bort gick hon en bit efter mig och höll sig i skuggan. Vi kom till ett ställe där de tar ner båtarna i vattnet och där fick hon gå ut och dricka vatten... och lite längre ut... och plaskde efter pinnar. Hon gick aldrig upp ur vattnet utan jag fick leta nya pinnar på land att kasta ut. På vägen hem sprang hon före mig och var mycket mer energisk!

 

Än så länge en torr vovve.

 

Mumms, jag är ett sjöodjur som äter sjögräs.

Attack!

En helt ny ras blev det.

Snart torr matte.

 

Efter lunch var jag och Johanna (bruden) hos Linnea och provsminkade oss inför bröllopet på lördag. Vi avslutade sminkningen med en glass på Bergsbykiosken med killarna.

 



Nån var redan beredd på att sova när jag k...

dsc04193 (MMS)

Nån var redan beredd på att sova när jag kom in i sovrummet. Nu säger vi god natt efter en trevlig resa tillsammans med S-valls invånarna upp till Skeå och efter en kväll med familjen som innehållit mkt träning och träningsprat :-P


Vi börjar skymta Gävle. Icke var snabbt in...

dsc04170 (MMS)

Vi börjar skymta Gävle. Icke var snabbt inne i bilen när hennes bädd var på plats, hon riskerar inte att missa en åktur med bilen! En mycket nöjd vovve har vi.


Svenhippa helgen

De senaste dagarna har varit fullspäckade med Svenhippa förberedelser och aktiviteter. I torsdags kom Peter och Anna och vi handlade de sista sakerna inför helgen, notan slutade precis under 4.400kr (vilket var vår budget). Kan konstatera att storhandling inte är något för mig, vi var en timma inne i matbutiken, tur nog hade vi tryckt en kebabtallrik precis innan.

 

På fredagen var det bara att vänta in resten av gänget och förbereda inför en trevlig midsommarkväll. Vi startade helgen med grillat och annat gott för att vara på topp inför lördagen.

Klockan 10 på lördag var frukostbordet dukat så alla skulle kunna samla på sig energi som skulle vara behövligt inför dagen och klockan elva gick startskottet. Helgens tema var ”Kampen mellan män och kvinnor – vem är egentligen den bättre hälften?” Vi började med en 8kamp, som innehöll allt från gymnastiska ställningar, träffsäkerhet och uppmärksamhet. Sen blev det en frågesport, män mot kvinnor. Efter den var avgjord blev det lunchdags för att ha energi att ta sig genom grand finale. Gymkana! Vi blev alla imponerade över killarnas insatser, alla tillät sig kastas upp på de illaluktande djuren som vi tjejer ofta spenderar allt för mycket tid hos. Och alla klarade det galant och gav sig även på några extravarv efter att själva tävlingen var över.


Kvällen avslutades med en 3rätters middag som var i fem stjärnig restaurangklass. En av Fredriks kompisar ställde upp som kock (han var även kock på nyårs). Och även denna gång fanns det inget slut på komplimangerna till kocken och det är sällan det är tyst i vårt sällskap, men det var ingen som kunde eller ville slita sig från sin tallrik för att vara social. Förrätten var en repris från nyårs, toastskagen med egengjort skagenröra och smält prästost på bröden, huvudrätten var även den till viss del favorit i repris för det var ryggbiff som serverades men denna gång med potatisgratäng (som nog är den bästa jag någonsin ätit), portvinsås, egengjord bearnaise och persiljesmör, till efterrätt blev det pannakotta med en annorlunda topping (som inte jag sett tidigare iaf) smälta jordgubbar som även de fått stelna till ett eget lager. Så ni kanske förstår att vi inte blev särskilt ledsna när vi åt det som var kvar av ryggbiffen med tillbehör och pannakotta till brunch idag.

 

Som ni ser har jag inte så mycket bilder till er just nu, vår fotograf för dagen ska redigera så jag återkommer med bildbevis på vår underbara helg. Ett tack till alla er som gjorde den här helgen möjlig och minnesvärd, vi syns nästa helg när kyrkklockorna kommer ringa.


Shoppat lite stallsaker


Nu är det nedräkning på riktigt.
Imorgon är det sista arbetsdagen innan första semestern, har tillbringat arbetsdagen med att gå igenom allt inför sommaren och hösten då jag och butikschefen är på semester omlott.
.
När jag ändå hade en kortdag tänkte jag passa på att åka till Hööks för de började sin rea igår. Men självklart var det jag hade spanat på slut, ett par senskydd och regntäcke. Istället blev det en tröja till mig och ett annat par senskydd till Tiger att ha på hoppträningarna.
.

Senskydd Showmaster 299kr.

CRW Rimini Fleece NU 99kr (199kr)

Nu har vi äntligen målat sista lagret i gästrummet, stenväggen ville inte riktigt bli vit, nu ska rullgardin och gardinstång på plats. Vi har även slipat och grundmålat sovrumsdörren, tänkte se om vi kan renovera dörrarna istället för att byta ut dörrar och dörrkarmar, vi har nämligen en gamal typ av gångjärn till dörrarna. Håll tummarna för att det blir bra! Är så roligt när man väl kommer igång med renoverandet och fixandet, är bara lite seg startsträcka ibland.

Nästan en tiara

Att det kan vara så svårt att få en bild som återger färgerna rättvist. Här kommer iaf en bild på hennes nya luva, den passar mycket bra till blingbling pannbandet som går i silver och rosa glittrigt. Har ett rosa schabrak med grått kantband, skulle vilja ha ett grått med rosa och vitt kantband, hittade ett men det finns tyvärr inte i dressyrmodell.

 

 

Mina underbara grannar har slagit till igen. Hanna hade sommarstädat Tigers box, hon ska börja sova ute from i natt. Och till middags bjöds det på grillspett och rabarder/jordgubbspaj. Vilken tur man har i livet!



"Tröstshopping"

Nu är Fredrik och fulla husbilen påväg över till Danmark. Själv är jag väldigt dålig på att vara ensam så Sara fick spendera några timmar på stan tillsammans med mig. Köpte en till bunt med rosa velourtyg, krokar till gardinomtagen i sovrummet, en ny blomma till vardagsrummet då en av de jag köpte har börjat dö och en till gästhandduk med fin spets på.

Blomma från Plantagen, 30kr ord.pris 60kr.
Tyg från Jysk, 25kr ord.pris 149kr.
Gardinkrokar från Jysk, 15kr ord.pris 30kr.
Gästhandduk från Hemtex, 29kr ord.pris 59kr.

Äntligen är valet gjort

Det blev lyxmiddag på Ikea igår när pappa kom, passade på att visa Fredrik en taklampa jag funderat på till finrummet, den fick godkänt och följde med oss hem, det går snabbt när man shoppar med killar.
.
Kristaller från IKEA för 699kr. En vanlig lampa, 7st kronljus och kristaller, precis som jag vill ha det, gav upp med att hitta en mässing/antik färgad så valet föll på svart.
Pappa sov över hos oss, gästrummet är under renovering så han fick sova i vårat sovrum och vi tog bäddsoffan i vardagsrummet, Fredrik skulle se NHL matchen kl 02.00 på natten. Vi låg och drog oss till klockan 12 innan det blev frukostdags. Har inte gjort så mycket idag, städat innomhus och husbilen, Fredrik och flera av hans MZ vänner ska till Danmark på en träff i helgen. Själv ska jag försöka med bedriften att vara hemma själv, tur att det är min jobbhelg.

Lika som bär?

 

 

 

Kanske en framtida karriär för min sambo?

 

 


Trasmattor, mer än bara mattor

Skrev tidigare om mina små fynd på Jysk´s Lagerrensning. Här kommer en bättre bild av trasmattorna jag köpte (eller rättare sagt Fredrik för jag hade glömt min plånbok).

Visste inte riktigt vad jag skulle ha mattorna till. Men hittade sen en smart och snygg sak att göra av dem, nämligen stolsdynor! Det skulle vara jätte mysigt med en fåtölj eller bänk på bron och med dynor av trasmattor i den.
.

Små shopping

Min fixa dag inne blev till shoppingdag med grannarna. En stund efter jag kommit hem från stallet bjöd Hanna över mig på lunch, sen begav vi oss in till Boländerna. För mig blev det en flughuva till Tiger, den gamla jag har passar inte, när jag ska betala i kassan säger expediten -Oj det var rea på den här, det blir 64kr. (ord.pris 129kr, vilken inte heller var dyrt). Trevligt. Vi åker även in på Skopunkten och där kan man inte låta bli att hitta några skor, för mig blev det ett par röda skor med lagom klackhöjd så man kan ha dom till vardags. Nedsänkte från 299kr till 199kr och minus rabatten för att vi köpte tre par skor slutade det på 150kr. Kul shopping.
.
Som de snälla grannar jag har skjutsade dom mig till jobbet innan de skulle hem. Där blev det grillat, glass och kubbspel. Tjejerna utklassade i sista omgången, tipset är att ge killarna lite extra att dricka ;) Sen hämtade Hannas kille mig, för Fredrik och Hanna hade tagit lite starkare drycker till deras mat. Hamnade på deras altan och åt melon till klockan ett på natten, då försvann min energi med tanke på hur lite jag hade sovit natten innan och att jag varit i full gång hela dagen.
.
Nu ska både jag och Fredrik klä upp oss i vanliga kläder och bege oss till Domkyrkan för att titta på prästvigningen där.

Morgon stund

Det blev inte många timmars sömn, legat och vridit mig hela natten och kollat på klockan stup i kvarten. Gav upp när Fredrik ändå skulle till jobbet (06.40) och traskade ner till stallet i morgonvärmen. Hann fodra hästarna innan morgonfodraren kom, vilket uppskattades. Har hunnit rida, mocka åt fyra hästar, fixa mat åt Tiger, putsat alla lädersaker även de träns jag inte använder, rengjort schabrak inför tvättning, friserat Tiger, rengjort och fyllt badkaret i hagen osv. En riktig stalldag helt enkelt!
.
Nu blir det lite inne fixande innan det är dags att bege sig till jobbet, ska ha avskedsmiddag för en tjej som ska sluta nu i sommar (vi har den nu för snart förvinner några hit och dit på semester). Soliga och varma hälsningar från Uppsala!

Duschat ute

Tydligen räckte inte flocken och hagen till, de fick besök att hästarna i hagen bredvid (två killar), så det hade varit lite jobbigt att fånga in dom. Kombinationen av värme och fullfart lös innebar en duschning av hästen ikväll. Tillslut gav hon med sig (efter att jag var blöt från topp till tå) och jag kunde spola av schampot jag gnuggat in.

 

Imorgon ska pälsglansen och saxen fram. Tvättning av schabrak vore även på sin plats.

 

 


Sommarbete nummer två

Jag vaknade två minuter innan väckarklockan skulle ringa och för en gång skull låg jag inte och snozade! Tänkte att det var lika bra att passa på att fixa till Tiger innan vi skulle släppa dom i den stora hagen. Nu sitter jag inne och försöker bli svalare, jisses vad varmt det är ute. Men Tiger är nöjd och belåten med sin nya hagen. Själv ska man till jobbet som vanlgit, men sen väntar tre dagars ledighet för mig.

 

Den första ponnyn är Monchie som är 5år.

Den andra hästen är Amy som är 3år.

Den tredje hästen är Iza som också är 3år.

Den fjärde hästen är Tiger som är 30år ;)

 

 

Tiger tyckte unghästarna var lite konstiga, springa istället för att äta?

 

 



Soffläge

När jag kom hem efter jobbet var det bara att sätta sig vid bordet, det blev vardagslyx tillsammans med grannarna i form av grillad fläskfile och en cider att skölja ner det med. Sen hade jag en snäll granne som följde med till stallet och fixade åt Tiger och tog in våra hästar, imorgon ska vi släppa dem på det stora betet.

När vi kom tillbaka höll Fredrik på att tvätta sin bil, så jag och Hanna följde hans goda exempel och tvättade våra. En sak mindre att göra i helgen.
Det har blivit en samling Volvo V70 på gårdsplanen nu.

Pyssel vid symaskinen

Jag kämpade vidare med mitt pysselprojekt efter middag och efterrätt hos grannarna och ett besök på ICA. Kan säga att det inte var lätt, funderar hur jag ska orka göra några fler.

Behöver jag säga att min sambo tycker jag är knäpp?

En av mina inspirationsbilder.


En Flicka

Det som hade förhoppning om att bli en riktigt bra dag blev en pust dag, varmt varmare varmast. Har iaf köpt band till gardinerna i sovrummet, målat ett lager på fönsterlisterna, försökt mig på ett pysselprojekt, motionerat hästen och putsat hennes saker. Nu är energin i kroppen helt slut.

En förväntansfull Tiger som undrar vad matte ska hitta på.



Såhär glad var hon på mig efter våran ridtur ;)



Hoppas på mer värme, "ledig" imorgon

I denna, nästan outhärdliga, värme kan jag inte låta bli att tänka på min distriktschef som har semester och åkt till Turkiet ;)

 

Kan tänka mig att det är en hel del som vistats ute i solen, och flera utan solskyddsfaktor, en av dem är min sambo. Efter fyra dagar ute i solen fick han sig en mindre snygg solbränna, efter sin arbetsskjorta.

Nu har vi satt upp de sista listerna på sovrumsfönstret, bilder kommer imorgon. Längtar nu efter att sätta gardinstången på sin rätta höjd och sy upp gardinerna till sin rätta läng, inte att glömma är att vi äntligen ska sätta upp rullgardin, länge leve sovmorgon även i sommar! Lär hinna med både det ena och det andra imorgon efter jobbet, jobbar bara tre timmar, om jag inte brinner upp förstås.



Härligt när dagarna innehåller något

Den här dagen platsar på listan över härliga dagar. På Byggmax köpte vi lister till sovrums fönstret, vi har satt de första listerna och spacklat. Vi måste nämligen bygga ut fönstret lite i och med att vi har gipsat om väggarna. Listerna som ska sättas runt fönstret har blivit målade två lagar, var så varmt ute att när jag målat klart den sista listen hade den första hunnit torka, blir ett tredje lager när allt är på plats. På vägen hem från Byggmax stannade vi och köpte närodlade jordgubbar från Ulva, då är det sommar på riktigt.

 

Nu sitter jag i soffan efter en kvällsridtur med Hanna och Jossan i grusgropen. Härlig dag! Och underbar häst!


Projekt "Gästrummet"

Nu ligger andra tvätten i maskinen, gräsmattan är klippt, huset är städat och andra lagret färg i gästrummet håller på att torka. Skönt att den ljusbruna färgen på rummet nu är ett minne blott. Rummet känns rymligare och mycket fräshare!


Efter en behövlig dusch ska vi nu bege oss ut och vistas bland människor, Byggmax nästa!

Tillbaka i rutan

Min dator har varit kidnappad några dagar men nu är den hemma igen, gjorde ett försök att blogga via mobilen men det har uppenbarligen inte fungerat.
.
Efter en hel helg med slit är både jag och Fredrik äntligen lediga, det har varit StockSale/Lagerrensning i min gamla butik i Boländerna, så Fredrik har varit där och sålt.
Själv var jag där på morgonen i torsdags och hjälpte honom att ställa upp de trädgårdsmöbler han ville ha, åkte även förbi igår efter att jag slutat jobba och fyndade lite.
.
Det blev fyra stycken trasmattor i mindre version á 5kr/st och en 5m velour tyg á 25kr/bunten.

Sista stunden på StockSale i Boländerna, f...

dsc03973 (MMS)

Sista stunden på StockSale i Boländerna, fyndade fyra små trasmattor för 5kr/st och 5m velour tyg för 25kr/bunten.


RSS 2.0