Svenhippa helgen

De senaste dagarna har varit fullspäckade med Svenhippa förberedelser och aktiviteter. I torsdags kom Peter och Anna och vi handlade de sista sakerna inför helgen, notan slutade precis under 4.400kr (vilket var vår budget). Kan konstatera att storhandling inte är något för mig, vi var en timma inne i matbutiken, tur nog hade vi tryckt en kebabtallrik precis innan.

 

På fredagen var det bara att vänta in resten av gänget och förbereda inför en trevlig midsommarkväll. Vi startade helgen med grillat och annat gott för att vara på topp inför lördagen.

Klockan 10 på lördag var frukostbordet dukat så alla skulle kunna samla på sig energi som skulle vara behövligt inför dagen och klockan elva gick startskottet. Helgens tema var ”Kampen mellan män och kvinnor – vem är egentligen den bättre hälften?” Vi började med en 8kamp, som innehöll allt från gymnastiska ställningar, träffsäkerhet och uppmärksamhet. Sen blev det en frågesport, män mot kvinnor. Efter den var avgjord blev det lunchdags för att ha energi att ta sig genom grand finale. Gymkana! Vi blev alla imponerade över killarnas insatser, alla tillät sig kastas upp på de illaluktande djuren som vi tjejer ofta spenderar allt för mycket tid hos. Och alla klarade det galant och gav sig även på några extravarv efter att själva tävlingen var över.


Kvällen avslutades med en 3rätters middag som var i fem stjärnig restaurangklass. En av Fredriks kompisar ställde upp som kock (han var även kock på nyårs). Och även denna gång fanns det inget slut på komplimangerna till kocken och det är sällan det är tyst i vårt sällskap, men det var ingen som kunde eller ville slita sig från sin tallrik för att vara social. Förrätten var en repris från nyårs, toastskagen med egengjort skagenröra och smält prästost på bröden, huvudrätten var även den till viss del favorit i repris för det var ryggbiff som serverades men denna gång med potatisgratäng (som nog är den bästa jag någonsin ätit), portvinsås, egengjord bearnaise och persiljesmör, till efterrätt blev det pannakotta med en annorlunda topping (som inte jag sett tidigare iaf) smälta jordgubbar som även de fått stelna till ett eget lager. Så ni kanske förstår att vi inte blev särskilt ledsna när vi åt det som var kvar av ryggbiffen med tillbehör och pannakotta till brunch idag.

 

Som ni ser har jag inte så mycket bilder till er just nu, vår fotograf för dagen ska redigera så jag återkommer med bildbevis på vår underbara helg. Ett tack till alla er som gjorde den här helgen möjlig och minnesvärd, vi syns nästa helg när kyrkklockorna kommer ringa.


Kommentarer
Postat av: Johanna

Tack för en helt underbar helg!

Vi ser framemot festen på lördag även om maten inte kommer att komma i närheten av helgens mat! ;P

2011-06-28 @ 21:48:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0