Fixat inför imorgon

Då är det putsat och packat även denna fredagskväll, som tur är jobbade Fredrik ikväll med, jag hann precis innanför dörren innan han. Var förbi Hööks på eftermiddagen och köpte ett vitt hoppschabrak och letade fram nummerlappen. Check och check.
 
Såg en  rolig sak på startlistan, en gamal stallkamrat från ridskoletiden i Skellefteå ska tävla med sin häst, hon pluggar här nere.
 
Jossan och Christalle.
 
 

Färdig

Efter lite kväll och morgon pysslande är filtarna och lakanen klara. Så nu har vi två lakan till vaggan och två extra filtar. Får hitta på ett mer avancerat projekt till nästa gång som inte går så fort. Ett måste är att fixa till det sista på drapperierna i vardagsrummet, har inte blivit av då symaskinen inte kommit fram tidigare...
 
Jag, symaskinen och Nickelback, mycket trevligt kvällsnöje.
 
 
 
Idag har vi en Bea och Fredrik dag, sovmorgon, brunch, stallet och snart bär det av till båten. Sen får vi se vad mer dagen kommer innehålla. Är hoppträning för min del ikväll och Fredrik ska på hockeyträning. 
 
 

Tidsfördriv

Då jag lätt blir rastlös/uttråkad fick jag en ide`e om att göra en pläd till bebisen, få chans att använda min pyssliga sida lite. Blev tyg så det räcker åt två plädar, men kunde inte bestämma vilken färg på kantbandet som jag tyckte om mest så löste det genom att det blir två olika. En eller två filtar extra under de här vintermånaderna gör det nog inget om man har.
 
Jag ska (måste) även ta tag i att sy om ett spjälsängslakan till två vagglakan istället. När man väl satt sig vid symaskinen brukar det flyta på bra. Kanske kan träna upp sig lite så man vågar sig på ett större syprojekt vid senare tillfälle. 
 
 

Jag är proffs

Jag skulle nästan vilja utnämna mig själv till reashoppingproffs. Tunikan köpte jag på Indiska för halva reapriset tillsammans med ett Wrap presentkort så den kostade mig 15kr, till och med så att jag längtar efter fina sommardagar på båten. Byxorna och strumporna köpte jag också på halva reapriset tillsammans med en rabattkupong så de kostade mig 10kr, lägg märke till hur fint de oranga detaljerna på strumporna matchar med den oranga detaljen på byxsnöret.
 
 
Klicka för stor bild.
Skärpet hade jag sen tidigare.
 

Tävlingshäst

Då har vi varit på "tävlings" premiär, pay'n'jump 90cm och 1m. Hon skötte sig som en riktig tävlingshäst! Dock tog det väääldigt lång tid med klasserna/starterna, så det blev 2h till häst för Jossan på Christalle. I 90cm gick de felfritt och i 1m blev det 12 fel, en ryttarmiss, ett hinder Jossan tyckte Christalle inte riktigt såg (brunt mot brunt underlag) och ett där hon inte lyfte ordentligt, bränslet tog slut. 
 
Christalle i sin nya lädergrimma med lackdetaljer.
 
 
Nu ser vi fram emot nästa helg, då är det bara en klass, 1m, och då är det en riktig tävling som gäller. Innan dess måste jag införskaffa ett tävlingsschabrak, helst ett par benskydd också men Horze har slutat med de jag hade spanat in mig på så vi får se vad jag hittar i stället.

Inget mera skrot

Och så var det ingen kvar, nu är både silver Volvon och Transportbilen hämtade. Finns hopp om att det går att röja i "trädgården" i sommar så det ser ut som det är några som fakiskt försöker få ordning bor här.
 
 
 
Annars så har jag varit vaken sen klockan sex, lite onödigt tycker jag. Sen har vi flängt runt idag, så nu är Fredrik pappa och vi har delad vårdnan. Men dagens stora händelse är att vårens Hööks katalog kom idag, hehe.

Att försöka städa

Att ha en fixar/städdag med sin sambo är inte det lättaste.
Jag -Jag har rensat ut tre flyttkartonger och en Ikea påse som ska skänkas bort och två Ikea påsar som ska slängas. Du ska få ihop två flyttkartonger till en.
Fredrik -Men vi har rensat bland mina saker tidigare därför kunde du slänga så mycket av dina saker.
Jag -Jag slängde precis en kallelse du fått till ett styrelsemöte från 2012!
Fredrik -Vart hittade du den?
Jag -Du hade lagt den på köksbänken.
 
Ni hör vad jag har att jobba med... men han har en annan stor fördel det är att han är så snäll, han var med till stallet och staplade fram hösilagebalar då jag inte orkar längre. Sen får man passa på att få lite hjälp med vattenhinkar och intag av hästarna.
 

Promenaddag

Jaha  vaknade på tok för tidigt idag med. Imorgon är Fredrik ledig så jag hoppas (om jag vaknar) kunna somna om och sova ut. Det blev en morgonpromenad när Fredrik åkte till jobbet, var galoppträning i backarna i grusgropen som stod på dagens schema för hästarna, det kändes lite för vågat och fysiskt för mig. Så jag, Icke och barnvagnen med Tindra tog oss en promenad undertiden.
 
Lunchdags
 

Kommer bli en lång dag

Gick som vanligt upp på toaletten på morgonen, jag brukar vakna till vid kl 7-8 tiden och kika ner mot stallet, men idag var det släckt. Gick till sängen igen och tittade på klockan 03.34, vad gör jag klar vaken nu?! Tre timmar senare hade jag inte somnat om *suck*. Hade iaf lyckats somna om innan Fredriks väckarklocka ringde halv nio. Det var bara att stiga upp för att gå till stallet för en uteritt med grannsystrarna. Ingen sol idag men då stod termometern på behagliga -4º.
 
Får se om det inte blir en Pay´n´Jump för Christalle på lördag, lite uppvärmning inför den riktiga tävlingen.
 
 

Morgon hoppning

Idag blev dagsordningen återställd till vanlig ordning, Fredrik begav sig iväg till Gävle på morgonen för en två dagars utbildning, så jag och Icke gick ner till stallet vid åtta tiden och började med stallsysslorna. Värmde upp Christalle till Jossan så fick hon ta över när det var dags att jobba/flyga över hindrena. Jossan har planer på att åka iväg på tävling den 15:e februari och troligtvis den 1:a mars, finns risk att jag missar den 15:e men till mars tävlingen hoppas jag ha koll på hur våran nya vardag fungerar.
 
Var ut och lunchade alla snömonstrena efter att hopphästarna varit duktiga klart för dagen, Monchie ville hellre att vi skulle ta in henne, inte lätt att vara arabkorsningsponny med snö som flyger i luften. Sen blev det lunch med efterrätt för oss tvåbenta, väldigt trevligt syskonpar till grannar vi har ;)
 
När vi gick hem från stallet slutade det snöa och det blev klarblå himmel med sol!
 
 

Ljus i fönstret

Jag vaknade klockan sju, låg vaken till klockan åtta, somnade om och sov till klockan elva! Den här dagen blev inte riktigt som jag hade tänkt, fick en sjukling att ta hand om här hemma, så det har varit nerbäddat soffläge idag.
 
Har grubblat och Googlat på belysning då det känns så mörkt och trist sen julbelysningen försvann från alla rum. Och efter att ha fixat om i köket kände jag att det behövdes fin och mysig belysning dit. Tänkte att en såndär läcker stor glödlampa skulle göra sig snygg i fönstret, och den passar väldigt enkelt in i andra rum om det vore så att man vill flytta om, och den kan inte vara så dyr...eller...
 
Designad glaslampa 79kr + Tygklädd sladd 69kr + Ledlampa 79kr + Lamppropp med sladd 19kr
=246kr
Som en vanlig fönsterlampa, hade tänkt att det inte skulle dra iväg så mycket, men alla bäckar små.
 
    
Allt kommer från Clas Ohlson

Vackra dag

Inte ens lunch och vi har redan hunnit med en ridtur i den vackra vintern, bara några få minusgrader, solen som skiner för fullt och ett lager med ny och orörd snö i grusgropen. Blev dock en lugn tur då båda hästarna gick hoppträning igår.
 
 
 
De dagliga stallsysslorna fixade och jag har staplat in 10 balar spån. Så nu blir det att försöka ladda om och vara duktig inomhus med, tänkte mig en helgstädning och hänga upp de nya gardinerna jag köpte igår, alltid bra med lite inredning som belöning för utförande av hushållssysslorna. 

Pingu för hela slanten

Då har båda Wrap paketen från Babyshop dimpt ner i brevlådan, en bra blandning tillsammans med räkningarna. Fredrik fick välja tema på leksakerna och det blev Pingu. En Pingu att hänga i vagnen, en snuttefilt, en prasselbok och bitskallra.
 
 
Sofia var här igår med Julia, de hade varit och handlat och Julia hade fått välja någon leksak till bebisen,
en Dinglis och en skrammelleksak.

En, två...

Och så är de bara två kvar. Idag har de varit här och hämtat Skället och 855:an, Fredrik hade lite seperationsångest då han var på jobbet och inte fick säga hej då till sin älskade Volvo, så nu kallas jag "Bildödaren". Förhoppningsvis kommer de nästa vecka och hämtar Fredriks två andra bilar, snart är kyrkogården ett minne blott!
 
 

Snö och julfritt

Hur fel känns det inte att ta bort julen när vi fått snö för första gången i år?! Och vilket projekt det är att plocka undan allt, för där julen försvinner ifrån innebär det att de gamla sakerna ska upp igen, men man skulle kanske passa på att ändra om lite när man ändå är i farten? Tänkt och gjort, har sprungit runt med ljusstakar och pynt mellan alla rummen och känt mig för vart de passar in bäst.
 
Och om det inte vore nog så har jag rensat ur bland alla flyttkartonger som jag ändå öppnade, så nu är det tre kartonger som ska skickas iväg till mamma som har ett projekt via jobbet där de har en lokal de säljer secondhand. Det roliga när man röjer i allt är att lite nya saker har fått komma fram och se dagsljuset. Det jag dock saknar när man plockar bort julen är all belysning och gardiner, har inte alls lika många vanliga lampor och de rum jag haft julgardiner i har jag inga perfekt vanliga gardiner till. Ni hör ju hur jobbigt jag har det...eller nått...
 
 
 
Bilden jag fick hem för ett tag sen fick sig tillslut en ram och pryder nu en vägg. Lammskinnet ligger redo och inväntar nya familjemedlemen. Självklart har mina favorit kuddar från Chilli fått sig en plats i ett till rum, de finns nu i vardagsrummet, gästrummet och hallen, alla med olika motiv.

Mer nyår

Då Fredrik löste mitt samarbetsproblem mellan mobilen och plattan har jag lite fler bilder från nyår.
 
Mitt ansvarsområde, dukning och dekoration. Vi fick ett paket från mina föräldrar som vi hämtade ut på nyårsafton, det innehöll tavlan "Vett och etikett", vilket passade utmärkt för våran kväll så den fick en väl synlig plats inne i vardagsrummet vid champangen till tolvslaget.
 
 
 
 
  
 
 
 
Vårat fantastiska köksgäng!
 
 
 
 
 
 

Fix fix fix

Idag kan en fixartok som jag inte vara annat än nöjd med våran dag, uträttat flera saker som blivit att man skjutit på, förhoppningsvis blir någon fler sak avbockad imorgon. Det bästa är att vi hittat en som kommer och hämtar våran bilkyrkogård vi har på gården just nu (och haft alldelens för länge). Som nummer två är det nya favorit fenomenet Wrapp, det blir så bra pris när man kommer till kassan, både jag ch Fredrik hade varsin, så förhoppningsvis dyker det upp två paket i brevlådan snart.

Morgonmys

Har redan hunnit pyssla en del på morgonen, tagit hand om gårdagens tvätt och sorterat upp alla små kläder, bäddat rent och småplockat. Medans Fredrik legat och myst med sina mjukisdjur i sängen. 
 
 
Nu har han stigit upp, ett sista fixa ryck hinner jag göra, sen ska vi på lunch hos Sofia och Julia i Björklinge.
 

Mellandags REA

Har spenderat dagen kors och tvärs i Uppsala idag, gjorde bland annat ett försök att åka förbi lite secondhand butiker, men två av tre öppnade först klockan tolv, och jag var tidigt inne i Uppsala för jag hade skjutsat pappa till tågstationen.
 
Det blev en vända till Hööks där jag fick fynda lite, två stycken tröjor, ett par mjukisbyxor, en grimma och en tävlingsmapp (dock ej på rea). Tröjorna var så sköna och fyllde mina krav, ingen luva och lite längre, att det blev två stycken likadana. Vår hund (läs Fredriks) har slutat löpa och anser då att det inte får lukta här hemma, så en dag när jag kom hem låg mina enda hela par mjukisbyxor i hallen med ett fint hål i sig, passande nog fanns det kvar ett par mjukisbyxor i min storlek på rean. Då vintern inte verkar komma har Christalle använt regntäket, som är rött, så vad passar bättre än att matcha täcket med en grimman, när hästen leds till och från hagen, absolut väldigt nödvändigt. Som sagt är det tävlingspermiär 1 februari, så för att hålla lite koll på diverse viktiga saker blev det en tävlingsmapp, självklart välmatchande brun! 
 
 

Lite mer besök

Jag har tur som har en sån snäll sambo, han följde med mig och hade stalljour innan han åkte till jobbet! Själv åkte jag och hämtade pappa som ska vara här nere några dagar för uppstart med jobbet för det nya året. Han hade en väldigt trevlig packning som innehöll julklappar och lussekatter till mig! Sen har jag, pappa och Icke tagit det lugnt resten av dagen. Nu är Fredrik hemma från jobbet och det diskuteras för fullt om diverse träning/hockeyövingara i köket medans kastrullerna kokar, tog till flykten och sitter i vardagsrummet. Detta var dagens uppdatering från ett mulet och regnigt Uppsala.

Snart en riktig hopphäst

Idag stod det hoppning på dagordningen för hästen, med Jossan som ryttare. Den 1 februari har hon och Christalle tävlingsdebut här i Uppsala på hiskiliga 1m! Då jag själv aldrig tävlat har vi inga tävlingssaker!? Har inget vitt hoppschabrak och har bara omatchande benskydd. Köpte iaf en lädergrimma på Sthlm Horse Show, har ett fleecetäcke i hennes storlek och ett  par tranportskydd. 
 
Om man får drömma lite så skulle Christalle klä sig väldigt fin i ett Rambo Newmarket fleece täcke, Kentucky benskydd och något snyggt vitt schabrak, har dock ingen superfavorit på den fronten, men nya Hööks katalogen släpps i slutet av januari så jag får spana om de får in något snyggt.
 
 
 
  Finns på de flesta hästbutiker
  från Horze.se
 
Det är väldigt roligt att se hästen från marken, hur hon rör sig och formen. När man tänker tillbaka till mina första hoppträningar är det väldigt stor skillnad på Christalle, då var hon som en bulldozer som inte brydde sig om det låg en pinne på marken "den kan man väl lika gärna kliva på om ni nu envisas med att lägga den där", till nu när  hon klarar av mjölksyreövningar riktigt bra. Dagens övning var uppställd på medellinjen, fyra travbommar, en oxer, fyra galoppsprång och ut på ett räcke. Jobbigt att fokusera både på travbommar och ett hinder direkt efter.
 
 
 
 

Nytt år har börjat

Ett nytt år har börjat, som kommer blir ett av de mest spännande.
 
Nu återhämtar vi oss efter avslutet och rivstarten på åren med den traditionsenliga sju rättersmiddagen på nyårsafton. I år hade vi ett nytt par i köket tillsammans med Fredrik, hans kusin Rickard som var Fredriks kompanjon och hans sambo Hanna som stod för menyns söta rätter.
 
Till förrätt serverades det kavring med laxsmör och handpillande räkor.
Soppan var den klassiska kräftsoppan från tidigare år.
Första förrätten var en fluffig chokladmousse.
Fiskrätten blev en blandning av små hamburgare av
laxfärs, kycklingfärs och nötfärs med bacon,
grönsaker som tillbehör och en sås till varje biff.
Huvudrätten var oxrulader med soterade och stuvade grönsaker.
Osträtten var ostkaka gjord på råmjölk från gården i Skövde
självklart med egengjord sylt.
Allt avslutades med en chokladterin av vit, ljus och mörk choklad med crisp och bär.
 
 
 
Då vi var ett hanterbart antal gäster i år, 13 stycken, blev det en lite finare dukning, årets tema var vitt, svart, silver. Fick användning av Carina bestiken från Hardanger, vin och vattenglasen från Orrefors, vår glasservis från Pukeberg och alla fick sig en egen servettring. Kompletterade upp några rätter med glas och porslin från Bygdegården.

RSS 2.0