Lite svammel såhär på kvällskvisten

Jag tycker det är härligt när både jag och Fredrik kan vara hemma tillsammans, lika mycket unnar jag honom att få vara hemma och ha lite egen tid. Men jag måste säga att det är skönt att han jobbar och har hockeyn, för då hinner han inte stöka ner så mycket här hemma.

 

 

I lördags var både jag och Fredrik hemma, han försökte laga Skrället medans jag var i stallet. Det blev direkt från garaget, in i duschen för att sen hamna hos Sara. Blev lite lugnt festande för oss båda för jag jobbade igår och Fredrik var på hockeymatch på Åland hela dagen (05.30-21.30). Idag har Fredrik jobbat och jag varit hemma. I och med att jag hann plocka undan lite på lördag och lite på söndag, hann jag idag ta itu med grovgörat. Dammtorka, dammsuga, skura, tvätta tre maskiner, börja fålla gardiner och sy omtag, laga middag, duscha blommorna m.m. Härligt när man har det rent och fräscht omkring sig. Fredrik, Robban och Jocke har varit hem och vänt i princip. Vi åt lite mat innan de åkte till hockeyträningen, så nu måste jag hitta på något mer att sysselsätta mig med, disken från middagen är redan undanstökad. Funder på om symaskinen ska få jobba lite mer ikväll. Imorgon börjar veckan med full fart, bli halvlek på fredag då vi nog får finbesök av Johanna och Christian.

 

Nu är det tomt i knoppen så jag ska aktivera kroppen istället.

 



Klippa och klistra till ett collage kanske?

Hittade något spännande i senaste Vi i villa, en tävling om att vinna ett nytt kök. Med handen på hjärtat, ni som varit hos oss, kan ni ärligt säga att ni sett ett fulare kök än vårat? Så helgens uppdrag är att fota köket och skicka in bilder, sen får ni hjälpa oss och rösta fram vårat kök.
.
Skönt att rida ut med endast två lager kläder, men ska hålla emot känslan att börja hoppas på våren igen. Ridturen gick väldigt bra, det var skönt att mitt ånglok bara tuffade på som ett litet leksakståg, idag var det faktiskt unghästen som uppförde sig som en unghäst och Tiger som en skötsam läromästare.

Fika på jobbet

Idag fick jag en påse med wienerbröd av en kund! Ja ni läste rätt. Det är kul att man uppskattas när man gör det lilla extra för kunderna.
Har hela dagen försökt förstå att jag är ledig imorgon, känns inte som fredag idag. Ska försöka få lite fredagsmys känsla genom att äta fredags pizza hos Sofia och Fredrik, eller Sofia, Fredrik och Julia som det numera är. Inte nog med att det är fredag, det är löningsfredag. Det känns att förra lönen längtade man mer desperat efter än den här, det kan nog stämma att januari är den fattigaste månaden, eller så beror det på att jag tycker att februari gått fruktansvärt fort. Nog svammlat, dags att fräsha upp sig efter en dags arbete som avrundades med stallsysslor, innan det är dags att bege sig.

I helgen ska det städas vidare

Efter att jag följt/skjutsat Sara för att hämta hennes bil på verkstaden, som låg ute i ingenstans, blev det lunch på IKEA innan vi båda skulle vidare till jobben. Såg på deras hemsida igår kväll att klädställningen TURBO kommit in i sortimentet. Saknar att kunna hänga upp kläder, speciellt klänningar och skjortor. Att få plats med en garderob någonstans är för tillfället stört omöjligt, så den här klädställningen får duga tills vidare, den kommer nog nyttjas endel i sommar för att kunna torka kläder i solen.
TURBO 299kr från IKEA

Nu har Sara och hennes kompis åkt hem, de var här för att Sara behöver en klänning inför helgens festligheter. Och grannarna har även dom vandrat hem, Victor var snäll som vanligt och hjälpte Fredrik kånka lite tyngre saker. Själv känner jag hur det står still i huvudet, det är väl bäst att jag går och gör sängen sällskap.

Från Charlies

Såhär ser hjälmen ut som jag vunnit. Nu ska jag "undersöka" vilken storlek jag har så dom kan skicka hem den till mig. Spännande!
.
Charlies Häst och Hund från Jönköping.

Shabby inspirerande hemsida

229kr 229kr 449kr
På trend4you finns det massor av dekorativa väggord. Även enklare ord att sätta på dörrar eller liknande. Försöker som vanligt samla lite inspiration och motivation till att jobba vidare med huset. Är ledig idag med som vanligt är det ett fullspäckat schema. Hade hoppats att jag skulle hinna sy gardinerna i vardagsrummet, men allt har sin tid eller vad är det man säger.
.
2pack 49kr 3pack 89kr
Längtar tills bron fått någon form av räcke, något att sitta på, något som lyser upp sommarkvällarna och något som doftar gott. Lite pynt skulle inte heller vara fel, en betong figur eller fler. Vi har en jättefin vit bänk på jobbet, men det är ca 10cm för lång, väldigt synd. Skulle vilja ha en bänk på vardera sida på bron. Men än känns det lite långt dit, för snö tycks det fortfarande finnas kvar i himlen.

Vem skulle du vara?

Hittade en tänkvärd mening.
Vem hade du varit om du haft ditt andranamn som förnamn, det efternamn din mamma hade som ogift och arbetat med det drömyrke du hade som barn?
.
Jag hade varit en Sofi eller Cecilia.
Mitt eftermamn hade varit Andersson.
Jag hade arbetat med någon form av design eller djur.
.
Känns konstigt att tänka så. Sofi Andersson. Nu är jag väl lite väl ung att tänka såhär, som min pappa hade sagt, men om jag valt en annan gymnasielinje, undra vad det hade blivit av mig då. Grans naturbrukslinje med hästhållning utanför Piteå. Då hade jag definitivt inte suttit i den här soffan i det här huset. Och det hade jag inte velat missa! Är glad för den jag är och mina val som gjort att jag hamnat här. Näste vecka kommer det tas nya beslut som för mig vidare.
.
Nu någonting helt annat, mindre djupt men väldigt roligt för mig. Jag tror att jag vunnit en tävling, som jag inte ens visste att jag deltog i. På Charlies Häst och Hund Facebook sida skulle man rösta på vem man tyckte skulle bli deras gästbloggare, jag röstade på en som jag brukar läsa. Då deltog man i en tävling, jag reagerade nog inte på den då jag ALDRIG vinner någonting. MEN nu verkar det som att jag vunnit en lättviktsridhjälm. Spännande.

Vägghyllorna blev lika bra som jag tänkt mig

Våran granne Victor kom över med sin hjälpande hand. Han knappt blinka innan hyllorna satt uppe på väggen. Bra med två personer utan beslutsångest. Jag fick mest stå och titta på, fick hjälpa att langa skruv. Ska göra en ordentlig genomgång av flyttkartongerna för att se vad jag kan fynda där till vägghyllorna.
Jag längtar tills vitrinskåpet har tagit sin plats i finrummet och jag fyllt det med fina saker. När en lampa hänger ovanför matbordet och sprider ett mjukt sken över rummet. När väggen pryds med konst. Och det finns en fåtölj att sätta sig med benen i kors i tillsammans med en bok och ett litet bord på sidan att ställa ifrån sig te kopppen på.
Min inspirationsbild.

1½ gång är jag uppe i nu

När jag satt framför min symaskin och pysslade med sista drapperiet (för tillfället iaf) öppnades ytterdörren utan att Icke gett så mycket som en snarkning ifrån sig (nu ligger hon i soffan och snarkar förfullt) och Robert kom in.
.
Robert kände ansvaret och började ta tag i matlagningen så han och Fredrik skulle hinna äta innan hockeyträningen. När drapperiet var på plats hjälpte jag till med maten. Lite imponerande. Kvällens middag blev thaiwook med äggnudlar.
Den innehåller följande;
Äggnudlar
Kyckling
Morötter
Paprika
Purjolök
Broccoli
Bambuskott
Cashwnötter
Sesamfrön
Vitlök
Gullök
Fint riven ingefära
Pressad lime
Sweet chil sås
Soya (nån speciell som jag inte kommer på vad den heter just nu)
Koriander
Stark curry
Tror jag fick med allt

Försöker njuta av tisda.. ja menar söndagskvällen

Blivit lite data uppehåll. Varit social med grannarna som kom över på middag igår och såg Melodifestivalen och filmen Up in the air med George Cloony.
.
Söndagskväll i all ära, men det är lite svårt att få den känslan för idag är det tisdag "i min värld" och Fredrik är inte hemma ikväll. Kvällen har spenderats under en filt i soffan och en Ben&Jerry Strawberry cheesecake, sökande bland olika webbutiker för inspiration till huset. Hittade en rolig "krims krams" hemsida  www.fantasihornan.se
125kr
85kr  199kr

Fint, fint, fint! Vill ha, vill ha, vill ha! Speciellt "dream big" med ljuslyktor.
.
Tycker en av de här burkarna har en lite ovanlig sak att förvara.
Erbjudande 210kr. Ord.pris 425kr
Erbjudande 110kr. Ord.pris 225kr
Erbjudande 80kr. Ord.pris 165kr
En burk för tofsar!

Surfat med Top Gear i bakgrunden

IKEA Ektorp Muren
"Ställbar i tre olika lägen; från upprätt sittande till viloläge."
° Den inbyggda fotpallen fälls upp när ryggen lutas bakåt.
° Hög rygg ger bra stöd för nacken.
.
Visst låter det som en bra läshörna fåtölj till finrummet? Vore fint med ett litet avlastningsbord till. Fåtöljen kostar 3.495kr, så den kommer bara finnas i mina drömmar.
.
Ikväll har vi, eller rättare sagt Fredrik och Victor, satt upp mina fyra hyllor på väggen i finrummet. Fredrik tyckte det gick betydligt snabbare tillsammans med Victor än om det bara varit han och jag, han påstår att jag kan vara lite velig och ha beslutsproblem, förstår inte vad han pratar om ;) Har hunnit fylla två av hyllor med böcker, självklart i författar-, storlek- och färgordning. Blir mer spännande jakt bland kartonerna i helgen, kul att se vad man hittar! Det är så roligt när någonting händer hemma, att bilden man har i huvudet börjar förverkligas. Det värmer och lugnar mitt inredningshjärta.

Lycklig över en självklar sak

Om ni missat det så frös vårat vatten natten mot tisdag. Nu har vi haft tre dagar utan vatten.
Man inser hur beroende vi I-lands människor är av rinnande vatten. Det första som man tänker på är "Hur ska jag kunna duscha?", "Hur ska jag kunna gå på toaletten?". Sen kommer saker som "Hur ska vi kunna laga mat?" och följdfrågan blir då "Hur ska vi kunna diska?", klart man kan skrapa ihop lite vatten att koka pasta i, men att diska i kallt vatten från en 1½liters flaska tror jag inte riktigt går så bra. Följdproblemen av vattenbristen fortsatte komma, jag hade tänkt städa efter jag varit borta och innan jag började om att jobba (går inte dammtorka, skura, tvätta), bara en sån simpel sak att torka av borden eller tvätta ansiktet eller händerna?! Har flera gånger tänkt på "vilken tur" det är att det bara är jag, Fredrik och Icke som finns i hushållet,
det hade varit en ohållbarsituation efter bara några timmar om det funnits barn i hemmet.
.
Jag har sagt det tidigare men det tåls att säga igen, vi har otroligt bra grannar som ställer upp för oss. Vi har kommit med hinkar och flaskor till dom för att kunna fylla upp ett litet vattenförråd (vatten till Icke och för att kunna spola i toaletten). Sen har Sara låtit oss nyttja hennes fina nyrenoverade badrum! Ikväll när vi kom hem, efter att ha gjort min dagliga duschning efter stallet hos Sara, stannade Fredrik upp i ytterdörren "Det låter något". Det var både badrums- och kökskranen som spolade när vi kom hem. Vilken lycka!



Nu är det inte många dagar kvar tills...

Snart börjar en av årets största händelser för många BOKREAN. Förr var även jag en som längtade efter att hitta nya världrar att fly till. Nu ligger allt nerpackat i nån av de bruna kartongerna som "pryder" vårat hem. Men snart är en liten bokhörna inredd i finrummet, måste bara hitta (och spart ihop) till en passande fåtölj att kunna läsa i.
.
Fick ett reklamblad från Åhlens inför deras bokrea. Den här gången tittade jag på böcker för första gången på en sida som jag aldrig tidigare tänkt på, "Förökning", "50 sätt att mörda en snigel", "Med fingrarna i jorden". Trädgårdsidan. Jag visste inte att man kunde skriva en hel bok om "Prydnadsgräs". Jag har förstått att det finns människor som ser sin trädgård som sitt livsverk, för att komma en bit på vägen till att bli en av dem funderar jag på att köpa två böcker "Stora trädgårdsboken - praktiska råd" och "Stora trädgårdsboken - inspirerande projekt".
.
Tror ni de kommer hjälpa i sommar?
.
Det finns böcker för allt möjligt nu för tiden, "Staket och Grindar", "Svenska fyrar", "Virkade accessoarer". De olika matböcker som finns ska vi inte ens börja fundera i.

Nu kan jag smyga igen på jobbet

Fredrik måste börja ge mig veckopeng snart, kan inte låta bli att små shoppa.
.
Men idag har jag äntligen köpt något som jag verkligen behöver, ett par nya arbetsskor + inlägg/sulor. Mina förra köpte jag på Team Sportia som ligger på samma område som mitt jobb. Nu, ett år senare, är de helt nernötta. Det har tom blivit hål under sulan in till "luftkuddarna" det pyser eller bubblar om mig (om det är blött ute och det kommit in vatten i "luftkuddarna"). 1.499kr, 1.299kr, 1.599kr och så vidare stod det på hyllkanterna. Lite väl mycket för ett par skor att spinga omkring innomhus på jobbet i, och de flesta var i Gortex eller med grov sula. Gav nästan upp hoppet men såg då ett par svarta lite mer inneskor. Provade och de satt precis som jag vill, lätta, fjädrande och svarta.Tittade på prislappen 325kr ist för 649kr. Kompletterade med ett par stödjande och dämpande sulor, de kostar 299kr. Det är något jag älskat att jag haft i mina skor det här året som gått.
.
Skor: Team Sportia 325kr ist 649kr.
Sulor: Team Sportia 299kr.
.
Har även varit i Kista Gallerian idag och därifrån fick jag självklart med mig lite fler rea fynd.
.
Röd väska: New Yorker 35kr ist 139kr.
Grå väska: MISAKO 198kr ist 395kr.
.
Brun/svart skärp: New Yorker 49kr ist 79kr.
Svart/glitter skärp: New Yorker 79kr ist 139kr.
.
Hjärta: MiqMaq 39kr.
Vänner: Åhlens 29kr ist ?kr (prislappen saknades på den jag köpte, men om jag inte minns fel kostade den mer än 100kr).
.
P.S En rolig sak vi såg på MiqMaq var tvål som var gjord av Klockargården D.S

En födelsedagspresent som gör gott

Själva armbandet med berlocken Ängel fick jag av Stina i julklapp när jag var 15år, så det är ett gamalt och kärt smycke. Snöflingen fick jag också av Stina tio år senare, som 25års present. Ifjol fick jag hästen av mamma och pappa i julklapp. Och i 26års present fick jag ängeln av Ewe.
En i min systers tårtjunta tillverkar även smycken, det är hon som tillverkat ängeln. Ängeln kostar 40kr och 30kr/ängel går till Barncancerfonden! Hennes hemsida hittar ni här → of Suss Under menyn Barncancerfonden hittar ni änglarna. Sen finns det en härlig blandning av smycken att välja på, som kan fås med din personlig toutch.
.
Ängeln går att få i olika färger på klänningen, olika vingar och i olika storlekar.
Bilder från hennes hemsida of Suss.
Det här är en sida som är värt ett besök! Fantastiskt att människor tar sånna här iniativ i en annars stressade vardag där man ofta springer med skygglappar för ögonen och bara bryr sig om sitt och tänker "det händer inte mig".

En vit kyrka till våren

Nu har de sista julsakerna packats ner. På byrån i hallen hade jag en svart liten kyrka med snö på taket. Kanske inte en julig sak med den känns mer som en vinterprydnad än en vårprydnad, som vi nu förhoppningsvis går mot.
.
När jag var i Skellefteå hittade jag en ersättare. En vit kyrka i plåt från Buketten. Den kommer göra sig fin på byrån i hallen, känns lite roligt med en kyrka just för att vi bor bredvid en. Även hos Spets och Ting finns det några småhus och kyrkor i plåt, deras var något större, vilket även prislappen var, kring ~500kr kostar det. Tycker min kyrka var superfin för sina 99kr. Värmeljusen kommer från Biboköp och de fick jag passande nog i födelsedagspresent av min syster, de är lite högre än vanliga värmeljus så dessa räcker i 8 timmar.
.
Kyrka: Buketten 99kr
Värmeljus: Biboköp 2kr/st

Önskar mig förvaringsmöjligheter

I vårat lilla svarta hål, lilla hallen, där de som bodde här före oss målade golvet svart och väggarna mörkbruna. Skulle jag vilja göra inbyggda garderober, tänkte att jag och Fredrik kan ha det som grovförvaring för våra hockey- och stallkläder. Jag antar att garderoberna inte kommer passa in perfekt i bredden så en idé som jag funderar på är att göra en liknande lösning som den här nedan ↓  inbyggda korgar. Förstå så skönt med garderober?! Just nu har vi inte en enda garderob, bara tre byråer, gissa om det är svårt att förvara saker på ett vettigt sätt, speciellt kläder.

 


En födelsedags uppdatering

Länge sen sist. Nu sitter jag i Uppsala igen i soffan. Värmepannan slog ifrån igår kväll så det var smått kyligt på kvällen/natten/morgonen och nu fungerar inte vattnet. Välkommen hem hälsar Uppsala.
.
Har packat upp väskorna, åkte upp med en halvfull och kom ner med en proppad resväska + ett handbagage = en lyckad shoppinghelg i Skellefteå. Jag har även hunnit komma upp till den höga åldern 26år. Kändes väldigt konstigt när jag läste "Grattis på 26års dagen önskar mamma och pappa".
.
Min födelsedag
Jag vaknade upp till ett vakert gnistrande vinterlandskap, som man gärna tittade på men inte ville vara i. Det var -29grader när mamma skjutsade mina småbröder till skolan.
Jag har en mamma som tänker på allt och gärna gör det lilla extra. Utifall att jag skulle vakna innan hon hann komma hem igen hade hon förberett lite födelsedagsfika.
Efter min och mammas shoppingrunda på stan. Som resulterade i en ny vinterjacka, en halsduk, en klänning, en sjal, en tröja, strumpbyxor och en klocka som jag fick i födelsedagspresent av mina småbröder. Blev det en glass på Coop.
Till middag fick jag som vanligt önska vad jag ville äta, det blev farfars pizza! På kvällen tog Ewe och mamma fram sina mästerverk.
Som ni kanske sett hade jag en otroligt bra födelsedag tillsammans med min familj!

Glad att komma in i värmen för att göra kv...

dsc03235 (MMS)

Glad att komma in i värmen för att göra kväll. Varit på hus besök hos Nina och lägenhets renovering hos Charlotta. De har gett mig inspiration och motivation att fortsätta med mitt när jag kommer ner till mitt södra hem igen.


Nu ska jag och mina nya skor in på stan fö...

dsc03206 (MMS)

Nu ska jag och mina nya skor in på stan för att träffa Fegge. Tur att min syster övertalade mig att köpa dom, skönt med fodrade skor nu. 200kr på Skopunktens mellandagsrea, lite illa att jag inte haft tillfälle att använda dom så mycket sen dess. Jobb, stall och mjukis kläder är vad mina veckor består av.


Steg upp innan solen hann väcka mig. Tänkt...

dsc03196 (MMS)

Steg upp innan solen hann väcka mig. Tänkte vara en snäll stora syster, jag skjutsade mamma till jobbet för kunna skjutsa mina bröder till skolan, det var -24grader när jag steg upp. Välkommen till Norrland. Nu sitter jag under filten i soffan med en tidning. Här kommer ett tips på vad ni INTE ska köpa. Hängaren har vi en liknande på Jysk som blir din kring hundralappen (ist för 2.995kr), om jag inte minns helt fel. Tänkte trotsa kylan idag och bege mig ut på inspirationsjakt.


Nya matbordet till finrummet

Nu kommer det bli många middagar framöver. Skönt att slippa äta vid tv bordet jämt. Bordet står inte riktigt på sin rätta plats än, det står lite musikiutrustning ivägen på höger sida och på andra sidan har jag arrengerat en syhörna. Det är bla till gardinerna bakom bordet jag sytt omtag och fållat upp.
.
På Chilli hittade jag några fina bordstabletter som jag tror skulle passa alldelens utmärkt till bordet/rummet. Kanske får bli en sen födelsedagspresent till mig själv? Ikea har en likadan variant, men Chilli har i en brun/bronsaktig färg som jag tror passar in bättre mot det mjuka tonerna som finrummet har. Ikeas modell hittar du → här
.
Matbord och stolar: JYSK
Ljuslyktor på bordet: INDISKA
Gardiner och gardinstång: JYSK
.
(Än har inte riktigt alla julsaker kommit ner i kartongerna, de väntar på att vi ska röja upp i skrubben och musikrummet så dom kan få någon plats att bo på tills det är dags för den säsongen igen)
.
P.S Kan säga att Tanten uppförde sig idag, det blev en mycket samlad galopp upp för första backen i grusgropen och trav i den andra. Så behöver inte pappa vara så nervös ;) D.S

Idag känns det som jag hunnit med

Dålig uppdatering trotts att jag är ledig. Men har pysslat mest heeele dan. Nu har jag, Fredrik, Sara och Robban ätit middag och efterrätt. Robban gjorde en väldigt god thai wook med äggnudlar och färska grönsaker, till efterrät blev det premiär för årets första semlor. Vi åt vid vårat nya matbord som jag och Sara monterade ihop precis innan middagen. Bilder får det bli senare, nu ser vardagsrummet ut som en byggarbetsplats med kartonger, plast, diverse verktyg och andra saker som är ivägen.
.
Nu är de ljusa gardinerna uppfållade, omtagen sydda och krokarna uppsatta på väggen. Fint.
Har även sytt ett till tygstycke till drapperiet, förhoppningsvis hinner jag sy det andra imorgon.
.
Ögonen börjar vara trötta nu, ska faktiskt upp i tid imorgon. Hovslagaren kommer klockan tio och jag tänkte hinna rida innan. Sen måste jag packa, imorgon åker jag norr ut!

Jag kan med mina händer

Efter endel mindre väl valda ord lyckades jag lokalisera både symaskinen och dess tillbehör. Kände mig rätt nervös när jag skulle koppla ihop allting och börja test sy, det var flera år sen sist! Men när nålen började arbeta sig genom tyget kunde jag inte känna annat än glädje. Härligt att få göra något kreativt igen! Och att gardinerna snart inte släpar i backen.

Symaskinen är lite pinsamt nog oanvänd! Jag fick den av min morfar, men då bodde vi i lilla skrubben och där fanns det inget utrymme för kreativitet what so ever.
Nackdelen med att ha allting nerpackat är att man inte har några "onödiga" saker framme. Som tex tygbitar man kan prov sy på, min målartröja fick sig en snygg vit linje med olika stygnlängder.
Ännu en oanvänd sak. Men nu har och kommer den komma till användning när gardiner ska fållas upp och omtag ska sys.

Visst ser det ut som att Icke ligger och s...

dsc03179 (MMS)

Visst ser det ut som att Icke ligger och små ler, mycket nöjd och belåten är hon. Själv är jag chockad över hur fort den här dagen, och även helgen, har gått. Ny vecka imorgon och förhoppningsvis en hel del som kommer kunna bockas av på "jag vill göra"-listan.


Här kan du göra ett riktigt fynd!

Om du känner att din plånbok är för tung och du inte vet vad du ska göra av alla dina
1.000-sedlar som ligger och skräpar, så finns den här lampan på försäljning på Blocket för endast 10.000kr.





"Fantastisk lampa i silver, kräver 5 m i takhöjd. Design Catellani&Smith, SISTEMA MACCHINA DELLA LUCE. I mkt gott skick. Ord pris ca 26 000 kr."


Jamena vilket fynd! 10 000kr istället för 26 000kr. Men glöm inte mäta takhöjden först! Vore ju synd om den bara skulle ligga hemma och skräpa i något hörn.

Vilken tur att F inte är hemma, han tycker...

dsc03160 (MMS)

Vilken tur att F inte är hemma, han tycker jag är hopplös när jag ska måla någonting, för jag kan inte låta bli att kladda ner mig själv. Nu är listerna till projektorn målade två gånger, en tvätt upp hängd och den andra i maskinen, sista E-learningen gjord (100% rätt) och första diskmaskinen är nu klar. Kanske blir en bättre dag trotts allt.


Nya Silverblixten

Gårdagen vet jag inte vart den försvann. Men en rätt innehållsrik dag var det, hann med en hel del saker på jobbet, skönt för nu har jag semester i 1½ vecka. Fredrik var och provkörde en ny bil i Sandviken. Han verkar få fast jobb i Häggvik på 75-100% *håller fingrar och tår*. Volvo 855 är ingen optimal pendlarbil, den drar över 1liter/mil. Fredrik har funderat och räknat på en diesel bil istället, självklart en Volvo.
.
Bea -Hur kändes bilen? Något som var intressant?
Fredrik -Nej den såg konstigt ut, föll inte för den.
.
När jag kommer hem står det två killar i köksfönstret och flinar åt mig. På uppfarten står det en "ny" Volvo.
.
Nu hoppas jag att jag piggar på mig snart. Ska nämligen och hoppa med poan i stallet vid tolv tiden. Just nu känner jag mig seg i både kropp och knopp.
.
Igår innan jobbet.



Nu på morgonen



Dags för ett byte

Min livskamrat för det här året har anlänt och jag har som smått börjat planera upp den närmaste tiden. I år blev det en grön linjal och svart snodd.
.
.
Jag har haft produktivare dagar än den här. Efter ridturen och stallfixandet hamnade jag i sängen...igen, det såg så härligt ut! När väckarklockan ringde och det var dags att kila över och ge hästarna EM hö kravlade jag mig upp ur sängen. Nu hamnade jag i soffläge istället. JA jag vet, jag är HOPPLÖS! Satsar på att göra underverk i helgen istället.

En djävul vaknade idag

Den här dagen har haft en väldigt förvirrande start. När väckerklockan ringde första gången förstod jag ingenting, jag är ju ledig idag, eller? Kom på att jag skulle skjutsa pappa till tåget. Sagt och gjort, sen var det hem och krypa ner i sängen igen, en timmas sömn innan det var dags att gå till stallet. Väckarklockan ringde återigen men då var jag djup inne i nått drömland att jag inte visste vad som var verklighet eller ej. När Hanna messade att hon var på väg över lyckades jag ta mig ur sömnkoman.
.
Nu sitter jag hemma och är glad att jag lever. Har funderat på att det ser lite konstigt ut att jag rider min 30 åring på pessoabett medans alla andra rider på vanliga tränsbett. Så jag tänkte att vi kunde ge det ett försök, red i ridhuset igår så tyglarna satt lixs på det "vanligt tränset". Jag fick bittert ångra mitt snälla val. Direkt när vi vände om nere i grusgropen och tänkte ta en galopp på raksträckan som leder till backen som leder ut från grusgropen, bet min "älskade" häst tag i bettet och stack iväg i full sken. Fick inte ens stopp på henne mellan backarna, det är först en back som planar ut och sen kommer en lite brantare backe. Högst uppe på toppen efter att ha skenat en bit genom grusgropen och upp för två backar stannade hon. ALDRIG mer tränsbett vid uteridning, påminn mig om jag kommer på andra tankar.
.

Bio mys i början av veckan gör en gott

Att förvirra dagarna så att en tråkig-tisdag förvandlas till en mysig-lördag med tjejerna är inte fel. Eftermiddagen spenderades med att motionera Saras bil. Tanken var att införskaffa matlådor på Ikea men de hade utgått ur sortimentet och sålt slut, det jag lyckades åstadkomma i shoppingväg idag var ett doftljus från Ikea. Vi var även in på Chilli och dregglade över en hel del inredning som skapade jag-MÅSTE-ha begär, hittade en soffa som går för strax under 15.000kr, närmare bestämt 14.990kr. Slänger inte det som ett tips på en födelsedagspresent till mig ;) Önska kostar ingenting.
.

.
Sen blev det bio mys i massor. Vi laddade med varsin popcorn och läsk och sjönk ner i biofåtöljen.
.
.
Och ja, den är sevärd. Härlig tjejfilm som självklart innehöll en snygging att smygtitta lite extra på :P Vi gick alla tre studsandes från biosalongen och nynnandes på låtar.
Här får ni en liten smygtitt.

RSS 2.0