Hjälp på väg

Om jag sitter riktigt still så fungerar internet. Det får bli ett litet livstecken.

Är ledig nu tom onsdag, vi ska vara utflyttade från lägenheten på tisdag. Vi packar med oss lite när vi passerar lägenheten, annars är vi mest täckta i byggdamm. Vi fick iaf positiva nyheter idag, nästa helg får vi hjälp av en snickare. Nu i veckan ska vi fixa med lite förberedande saker och sånna små detaljer som vi kan göra själva. Hallen börjar ta sig ordentligt nu, kommer bara krävas ett sista fjärde lager vitfärg för att täcka det svarta dom målat. Känns som att man inte har så mycket att berätta för det går så segt, men vi satt och tittade på lite för och undertiden bilder igår och då inser man att det faktiskt hänt en hel del. Men gissa om jag längtar tills jag får ställa in mina möbler, gardinstänger, prydnadsaker m.m.

Har äntligen hunnit med några timmar ute i stallet, min häst är oförskämt glad när jag kommer med tänke på hur lite tid hon har fått den senaste tiden. Både hon och Icke tyckte det var roligt att få komma ut på en ridtur.

Nu har vi gett upp för dagen, blir middag och fortsätta se på Wolverin.

Äppelträd

Jobb, jobb, jobb. Sen raka vägen till stallet, på tosdag blir det allvar med igångsättningen av Tiger. Sen svängde jag förbi huset påvägen hem. Vi har burit in och upp 17 gipsplattor som ska sättas som tak i ett rum på övervångingen och ett på nere våningen. Fredrik har börjat slipa hallgolvet, vilken skillnad!

Vi storsade runt i trädgården och jag passade på att äta ett äpple från vårat träd. Sen kastade jag äppelskruttet på gödselstacken, men vips så var äpplet vi mina fötter. Icke hade uppmärksammat att jag slängde bort något och sprang självklart och hämtade det.

Nu ska jag bege mig till lägenheten, jobbdag imorgon med, en lång sådan.

12 h senare

Från klockan 21-9 sov jag i natt, 12h är väl lite att ta i, men väl behövlig sömn var det. Kände mig som mig själv för första gången på en vecka. Har inte haft någon ork, inte brytt mig om något och varit på gränsen att bara ge upp och gå hem och dra täcket över mig. Skönt att vara tillbaka :) Så nu biter jag ihop i 3 dagar till innan det är dags för lite lång ledig så vi kan fixa med huset innan inflyttning. Ska skicka min dator med Fredrik ikväll så han kan starta om den helt och hållet så det kanske bli lite ordning och reda igen så det blir lite vettig uppdatering och bilder.

Annars har det varit en väldigt lugn och skön helg. Fredrik har varit i huset med sina fotbolls (MZ) vänner och roat sig och jag har fått njutit och vilat några kvällar. I fredags var jag och Sara och tittade på tapetar. Det är tur att jag inte är president eller nått för sån ångest jag har över att välja tapeter så skulle det inte bli stora beslut fattade fort :P Hittat två tapeter jag tycker om (eller egentligen tre), är lite en pris fråga och självklart ska Fredrik få ha nått att säga till om vad han tycker, även om jag och Sara är bäst på att välja tapeter!

Rivningsobjekt

Förlåt till alla er som troget läser vad som händer i mitt liv. Just nu är det som sagt lite mycket som händer. Vi fick nyckeln till huset i söndags, endast bildligt talat, för det fanns inge lås/nycklar till huset. Och det är bara ett av alla hinder. Alla skåpluckor i köket är svartmålade och det finns inte handtag på nån av dom, det finns ingen frys (endast kylskåp), alla dörrfoder är svartmålade, de har påbörjat att måla i de flesta rummen men ej avslutat, golven såg sina bättre dagar för ett decenium sen osv. Och då har vi inte nämt hur trädgården ser ut. Så just nu har jag och Fredrik lite mycket att stå i, vi får mycket hjälp av Sara som skrapar och målar med mig. Och det underlättar inte att Fredrik ska ha en träff i huset i helgen för ca 10-15 personer.

Ska försöka hinna lägga upp några bilder i helgen. Just nu är det jobbet som gäller på dagarna och fix med huset på kvällarna. Idag har jag målat andra varvet på väggen runt huvudingången, burit bort två väggar och en inbyggd garderob som Fredrik tagit ner och börjat skrapa ett fönster. Sitter nu och äter kvällsmat, jag köpte en grill på jobbet så Fredrik grillar hamburgare och korv. Snart dags att bege sig hem för att få några timmars sömn.

Sommar dag i Sthlm

Igår trottsade vi värmen och åkte till Sthlm igen. Jag och Fredrik var förbi stadshuset. På den lilla stund vi var där såg vi fem brudpar, verkade vara fullt upp där igår, dom hade verkligen tur med vädret. Den korta cermonin tog 30 sekunder och den långa 3 minuter. Sen strosade vi i gamla stan och runt slottet med en Ben and Jerrys glass i handen. Vi fortsatte att promenera till K2 inne i stan (ligger bortanför Sthlm stadion) där fick vi en rundvandriing i stallarna av LIselott och där hon bor. Mycket roligt att få se!

Sen hade klockna hunnit bli mycket så vi promenerade in till stan igen för att hitta en restaurang, lättare sagt en gjort. Efter att ha gått kors oh tvärs över Sthlm innerstad hittade vi en liten kvarterskrog längst ut på Drottninggatan inne på en bakgård, helt ok mat. Men vi bestämde oss för att gå vidare för att hitta nått cafe för en kopp kaffe och dessert. Konstigt nog var alla cafeer stängda, så vi hamnade på en Italiensk restaurang i gamla stan. Där njöt vi av citronsorbe som var får en annan värld och musik av servitörerna och kockarna, mycket trevlig stämning! Klockan ett kom vi hem, trötta, mätta och förundrade över att vi fortfarande kunde gå i short och linne mitt i natten i Augusti i Sverige. Fredrik hade haft väldigt roligt åt Spanjorerna och Italienarna under dagen som stått och viftat med händerna för att det var så varmt.

Nu ligger jag och snörvlar i sängen, har ont i fötterna, vaderna och höfterna. Ska försöka bli lite mer människa och sen ska vi åka till huset!

HK

Igår när jag slutade (kl sex) hämtade Fredrik mig för att bege oss till Sthlm för att äta middag med hans föräldrar. Vi åt på Helenes Krog som ligger på St Eriksgatan.

Är ni sugna på en riktigt god köttresturang som har fantastiska såser måste ni gå dit. Deras kött är alltid perfekt tillagat och kryddat. Alla deras såser smakar det-lilla-extra. Till förrätt åt jag vitlöksbröd med tre dipper till, tzatsik (den bästa tzatsikin jag ätit)i, calamari (om det stavas så, det är en typ olivröra) och en parikaröra. Till varmrätt åt jag en 200g köttbit (man kan välja storlek upp till 900g) och till fick man beanisesås, persiljesmör och Jack Daniels sås (en mörk underbar sås). Att hitta en restaurang där mat är en upplevelse är bland det bästa som finns.

Nu försöker vi vakna till, ska tillbaka till Sthlm idag för att få en liten rundvandring av Liselott. Hon har stått högvakt i natt. Tyvärr var det avspärrat där hon stod så vi kunde inte gå och titta på henne.

Saknar vatten

Vilken skillnad det är är på vatten i vårat avlånga land, tyvärr så har det gått åt det sämre hållet för min del. Efter att ha varit i Norrland en vecka och nu kommit hit ner kan jag inte dricka vatten längre. För det smakar för j*vligt. För det första blir vattnet aldrig riktigt kallt, det smakar metall och bara allmänt äckligt. Börjar nu förstå varför människor köper vatten på flaska. Nån som vet hur man kan få äckligt kranvatten att smaka gott?

Känner mig väldigt duktig idag, fick mig en liten sovmorgon innan Fredrik och Icke åkte till jobbet, ingen av dom är nå bra smygare. Sen var det bara att kavla upp ärmarna, har packat upp allt sen resan, diskat och städat undan. Mötte upp Märta för en lunch nere på stan, passande nog var det varmt och skönt så vi kunde sitta på uteserveringen och äta. Nu sitter jag på Fredriks jobb efter att ha varit i stallet, ser verkligen framemot att komma igång med ridningen igen, Tiger behöver bara få besöka spolspiltan en vända först. Ska säga hej då till Stina sen ikväll för imorgon åker hon ner till Malmö igen.

Nu är det på gång med husflytten iaf, har fått veta att dom beräknar vara utflyttade lördag eftermiddag. Spännande.

Nere igen. Hemma igen.

Då sitter jag i soffan efter en hel arbetsdag (8-19,30) jag var dessutom och lämnade släpet innan jobbet. Energinivån är inte på topp.

Vi kom till Uppsala igår natt vid kl ett. Då var det bara att börja packa ur allt. Vi var båda förvånade över hur mycket vi ändå lyckats få med oss i ett släp och en kombi (fick lämna endel saker för det stora släpet vi helst ville ha inte fanns tillgängligt). Två roliga saker vi fick med oss är Nintendo Wii och agility saker till Icke (har fått tag på Rustas "bas paket" av agilitysaker tack vara min snälla vän Johanna N).

Nu väntar en intensiv vecka. Imorgon är jag ledig och har redan hunnit planera in en heldag med aktiviteter. Sen så är det jobb igen på fredag, ska försöka få med mig Fredrik för ett besök på Bauhaus efter att jag slutat jobba och få lite inspiration och svar på lite frågor. På lördag kommer svärföräldrarna upp och vi ska träffa dom i Sthlm där Fredriks äldsta lillasyster ska gå högvakten. Sen på söndag är det dagen dom sagt att dom ska ha flyttat ut från huset, vågar inte tro på det förrän jag har nyckeln i handen i och med att vi egentligen skulle ha fått nyckeln den första augusti.

Nu ska jag luta mig tillbaka och mummsa varma mackor med honungsmelon som tillbehör. Tur att jag har Fredrik som ser till så att jag får i mig mat.

Ingen fortkörning här

Jag var en snäll storasyster och körde lillebror till sin hockeyträning imorse (jag var den enda som inte druckigt igår). Men efter det har det inte blivit så mycket gjort. Jag, Fredrik och mina bröder har precis ätit lunch och sett klart en film, mamma och pappa ligger och sover. Så det går inte särskilt fort här hemma idag. Skyller lite på vädret, fast jag är tacksam att det var så fint väder igår, så egentligen ska jag väl inte klaga på att reget kommer idag istället.

Tänkte att målet med kvällen ska bli att plocka in lite jordgubbar. Hemmaodlade jordgubbar med flytande grädde, det är en av de bästa sakerna i livet.

Sitter ute med släkt och vänner. Öppen bar...

dsc01304 (MMS)

Sitter ute med släkt och vänner. Öppen bar, brasan är tänd, gitaren spelas på för fullt och låttexterna finns på hus väggen. Härligt.


Nästa sommar ska jag göra ett jordgubbsland

Jag vaknade av att dammsugaren var påväg upp för trappen. Tänkte "Så skönt att jag lyckats ta mig en sovmorgon". Sen visade det sig att klockan var halv nio. Är tydligen inte bara barn som inte kan sova ut på sin födelsedag, mamma hade vaknat kl sju och var i full gång med att städa inför att nästa hela tjocka skläkten ska komma på middag.

Själv har jag varit ute och harvat runt i jordgubbslandet. Insåg att det endast kommer vara jordgubbar på menyn några dagar framöver, jisses vad mycket det var!

Agility

Igår städade vi och packade ihop i Fredriks lägenhet på Nyckelgatan. Så nu är det bara vänta och se när vi får någon köpare på den. Johanna D var förbi med kladdkaka och bistod med packhjälp, hon frågade om jag ville följa med henne och Zazzo på agility träning på kvällen. Vilket jag och Icke självklart gjorde, har varit väldigt sugen att prova på det. Vi hoppade hinder, genom ring, sprang genom tunnel och en såndär tunnel som är platt i ena ändan, gick balansgången och sprang upp och ner för.. vet inte riktigt vad den kallas men den ser ut som ett stort A. Och det gick väldigt bra (tyckte jag iaf). Så när vi får våran egna gräsmatta ska det byggas upp en agilitybana!

Peter mötte upp oss på Brukshundsklubben och vi åkte till Bergsbyn för att slå död på några timmar på bryggan. Det är sånna stunder som gör att det gör ont i hjärtat. Man saknar Skellefteås glansdagar med sina vänner. Nu har vi lyckats sprida ut oss rätt bra, ett par i varje stad (och ett par fördelat på Skellefteå och Västerås). Man känner sig lite frustrerad över att det blir så, att man sprider ut sig, man skulle så gärna vilja umgås hela tiden.

Nu ska jag och min bästa bilvän, nackkudde...

dsc01287 (MMS)

Nu ska jag och min bästa bilvän, nackkudden, mysas lite. Jag har kört till Sundsvall och nu ska Fredrik ta vid. Jag körde in en timma på Gps tiden. Fredrik kommer med undanflykter att Gps:en var inställd på husbilstempo och att första biten (nya E4an) visste inte Gps:en vart vi var och trodd inte att vi skulle komma fram. Jag anser ändå att allt berodde på min fantastiska körning ;)


Skärpning, på med reflexerna!

Efter ännu en magsår framkallande dag åkte jag till stallet för att lugna mina nerver. På vägen hem hade det börjat skymma. Ser något på vänster sida en bit fram vid väggrenen "Varför har dom ställt ut en soptunna där, är väl ingen infart till något hus" tänkte jag. När jag kommer närmare ser jag att det är en mamma med barnvagn och två barn som är ute och går längs vägen, och det här är alltså gamla E4an så den är rätt trafikerad. Personligen tycker jag att går man längs en stor väg i skymning med barn så bör reflexer vara en självklarhet! Jag kör vidare och börjar närma mig slutet av gamla E4an, helt plötsligt har jag en rullskid åkare snett framför mig på höger sida, som var klädd i en mörkgrön t-shirt, gissa om han smälte in i omgivningen. Hallå reflexer! Bara jag som tycker om att synas när jag är ute och rör mig länga vägar?!

Anslutar min jobb vecka med en till 8-19.30 dag, sen väntar en hel del timmar i bilen. Håller tummarna för att det inte ska regna, hatar att köra i regn.

Jag lever!

Och det är just så pass. Den här dagen toppar min lista över värsta arbetsdagar. Idag började vi våran utförsäljning av trädgårdsmöbler, vilket innebär en hel del prisändringar + att vi hade en "vanlig" kampanj. Då bestämmer sig hela systemet för att krascha. Inga priser gick in utan du var tvungen att leta reda eller gå och titta vad allt kostade, och då det var dåligt väder tyckte alla människor att det var en bra ide att åka och shoppa. Klockan fem på eftermidddagen kom de rätta priserna in. Tur nog sitter IT avdelningen på behörigt avstånd annars hade jag gladeligen släpat som till kassan så hade dom fått stå där!

Kvällen fick ett väldigt trevligare avslut, i och med att vi ska åka till Skellefteå ska Linda, Nisse och Tindra vara husbilsvakt. När vi kom till dom möttes jag av en Tindra som kom springandes med utsträckta armar och ropade -Bea!
Vi fick oss lite pizzabitar, saft (Fredrik fick kaffe), melon och kex. Och jag fick se Tindras alla nya fina leksaker, för hon har precis fyllt år. Har lovat att köpa med mig en present när jag kommer ner till Uppsala igen och hämtar husbilen.

Nu blir det återigen sängen, jobb 8-19.30 imorgon.

Nu är Fredrik hemma efter sin blixtvisit t...

dsc01284 (MMS)

Nu är Fredrik hemma efter sin blixtvisit till Tyskland för att fylla på alkohol förrådet. Båda två har haft intressanta helger. Själv höll jag på att få näsan bruten av vårat toalock. Näsan är öm, röd och suvllen, inge vidare när man har glasögon. Nu väntar tre hemska dagar innan vi kör norr ut på onsdag kväll. Tre långa jobbpass och massor att hinna med på "fritiden".


RSS 2.0