Efter en vecka

Det har varit en mörk vecka för mig. Men med snön som nu täcker landet hoppas jag att energin kommer tillbaka. För imorgon måste energi nivån vara på topp för då vaknas det Stockholm Horse Show! Kom på när vi gick från stallet ikväll efter att ha tagit in hästarna ”Vi har inte skrivit ut biljetterna”, men nu ligger den framme och förhoppningsvis får jag med mig den imorgon.

 

På lördag ska vi på kak-kalas för Hanna som fyller år, vi smyg startar på Globen imorgon med firandet. Sen är det första advent! Har tillbringat större delen av dagen med att lyssna på julmusik och piffa och puffa här hemma, så jag känner mig rätt redo att svepas iväg av julens alla fröjder.


Jobbat vidare med julstämningen

Efter en härlig ridtur i solsken med Hanna, hämtade vi upp Jonas för att bege oss till Ikea för att äta julbord. Mumms!

 

 

Sen blev det några fler timmar i stallet än vad jag tänkt. Maggie betedde sig konstigt när vi tog in hästarna, hon ville inte äta (är ett litet matvrak), rullade sig två gånger och sen la hon sig ner. Så vi promenerade i manegen och sprang runt tills hon äntligen gjorde sina behov, så från att vara hemma vid klockan åtta blev klockan tio. Snipp snapp slut så var dagen slut.


Sova med häststil

Vet att bloggen fyllts med mycket hästrelaterat den senaste tiden, men det är jobbet och stallet jag hinner med nu för tiden. Så för att göra en liten övergång till inredning finns det nu ett påslakan hos JYSK för alla oss hästintresserade. Det kommer dock bara i en begränsad upplaga.

 

Är inte den bästa bilden för jag klippte ut den ur reklamtidningen.

 

På tal om inredning håller jag på att längta ihjäl mig till julen. Jag vill ha julmys nu! När vi ska julstöka här hemma ska vi även passa på att byta tillbaka till vårt sovrum, så vi kan ställa i ordning gästrummet inför nyår.

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Banhoppning på låg nivå

Igår kväll var det i vanlig ordning hoppträning. Men det var raka vägen i säng för min del när jag kom hem. Vi hoppade en liten bana för första gången, men började med att värma upp på galoppbommar. Bommen som ligger ensam är till för att ha som riktmärke för att få en jämn volt. Sen värmde vi upp på hindrena innan vi satte ihop dem till en liten bana som vi hoppade fram och tillbaka. Behöver jobba vidare med min nervösa tankeställning så jag inte tappar fokus på vad jag gör i nuet. Och vi behöver bli bättre på att landa i den jobbiga galoppen. Men när jag blir mer fokuserad på vad vi sysslar med flyter det på mycket bättre.

 


Inga märken

Herr Stallskötare var in på Biltema och köpte rörisolering till mig, så nu ligger sadlarna lite mjukare. Jag klädde in hela sadelhängaren så för mig gick det åt nästan ett rör per sadelhängare, inte så dyr affär för de kostar under 20kr/st. Har för mig att någon av mina sadelgrannar har använt ett rör till två sadelhängare.

 

 

 


Nyår närmar sig

 
Har varit och hämtat ut en uppsättning förrättsbestick som jag köpte när Cervera firade 25år. Hittils är det fyra personer som får en helt matchande dukning till nyår. Att alla ska ha tillgång till en egen smörkniv har jag helt missat i vett och etikett utbildningen, har två stycken som man får dela mellan varandra.
 
 
 

Samtidigt som det är synd att finporslinet försvinner ur de svenska hemmen förstår jag det, finns mycket andra saker att lägga pengar på nu för tiden. Som finbestick samlar jag på Hardanger Carina och glas Intermezzo satin med vit droppe, tallrikar och dylikt har jag ännu inte kunnat bestämma mig för vad jag vill samla på, funderar på Corona från Rörstand. Brukar emellanåt kika runt på Tradera och Blocket, för har man tur kan man hitta riktigt fynd. Men det börjar vara ett tag sen jag "beställde" något där ifrån, när jag bodde i Skellefteå budade jag hem lite ungformar, kläder och schabrak. Kanske skulle ta och engagera mig lite mer igen.

 

S.I.H.S

 

Något roligt jag/vi har att se fram emot är Stockholm International Horse Show, Hanna fyller år den helgen så vi ska dit och fira henne. Ska bli spännande att se hur mässan ser ut i år för de har flyttat den till Söderstadion, plats för fler utställare! Några jag definitivt ska göra ett besök hos är Kyro Riding Gear och Tophorse, ser fram emot att se deras produkter i verkligehten. Kanske behöver jag en lackad nosgrimma och några fler pannband? Det jag måste ha är ett hoppschabrak, än så länge har jag långt fler dressyrschabrak. Något till mig själv som jag verkligen är i behov av är ett par nya vantar, snart fler fingarar som sticker ut än som är hela. 

 

 

 
 
Hahaha ser ni att jag har olika tröjor på mig. När jag skulle fota dog mobilen,
så det ena kortet fick jag ta senare.

Gorby´s dag

Verkar som jag kan ta mig hem i jul, hann faktiskt bli lite orolig där ett tag hur det riktigt skulle gå för SAS. Norrland här kommer jag!

 

Fick med mig min stallskötare efter jobbet, jag mockade och han fixade vatten, kraft och hö. Sen var det dags för dressyrträning för Sussie. Var ett riktigt bra ridpass, skönt när man inte behöver börja om på noll. Jobbade med lite samma sak som förra gången men la mer fokus på galoppfattningarna (stackars häst). Det är bara det där med magmuskler och att fatta rätt galopp alla gånger är inte 100%. Men är väldigt nöjd med vår insats idag. Hanna belönade oss med kladdkaka efter åt.

 

Imorgon är vi lediga igen, eller Fredrik har en utbildning i Märsta han ska hålla i på morgonen. Sen blir det lite av en skit vecka, mycket som ska göras på jobbet.


Söndagslugn i bilder

Idag var vi flera som trotsade det grå vädret och begav oss ut på en lite längre uteritt. Hela sex stycken blev vi, en tredjedel av stallet. Började flyga lite i luften när vi red ut men vi klarade oss från regn.

 

 
Hanna och Sackie, jag och Christalle, Camilla L och Zake och Victoria och Sunny.
Saknas på bild gör Bella och Maggie, Elin och Iza.
 
 

Gick hem för att värma upp kroppen och äta middag. Sen var det dags för intag och kvällsfodring. Christalle står i första boxen på vänster sida. Förväntansfulla hästar.


Dressyr start på dagen

Vad kan vara en bättre start på en morgon än ett dressyrpass? Om jag var trött efter gårdagens pass kommer morgondagen inte vara bättre. Idag var det serpentinbågar som stod på schemat. Först i trav för att sedan ta den mittersta bågen i galopp, hmmm det var ju det här med formen i galoppfattningarna. Det är tur att hästen fick sig en helklippning, hon var löddrig på halsen och svettig på hela kroppen. Vi hade lite diskussioner idag med, men inte alls lika mycket som igår, idag var hon mer stark och blev tung i handen. Men jag vet iaf vad jag ska traggla på med i min ensamhet till nästa gång. Dagens kommentar från Micke var -Energin är det inget fel på, den kommer du få nytta av sen. 

 

Sen har vi tillbringat dagen i soffan, har inte varit någon bra dag idag. Har drömt i natt om sista dagen med Tiger, om och om igen, vaknade upp alldelens förtvivlad och ledsen. Har tydligen sovit jätte oroligt enligt Fredrik som har försökt legat och klappat mig så jag skulle slappna av. Kom mycket tankar och känslor när jag mockade efter ridpasset. Var så trött när jag kom hem att jag somnade en stund i soffan.

 

Vid gamla E4an här vid oss har de öppnat en godisbutik, vi gjorde ett besök där nu ikväll. Självklart skulle Fredrik väga båda påsarna för att reta mig för att jag tagit mest godis, min vägde 0,6kg medans hans vägde 0,9kg. In your face!

 

 


Såhär ska en vecka avslutas

Kändes konstigt att ha kortdag på jobbet, sluta klockan ett på en fredag. Välbehövligt och skönt. Hann precis hem när första delen av kvällens främmande kom, Sofia och Julia. De följde med till stallet och matade hästen med äpplen och tittade på när jag tränade. Det var dags för dressyrträning igen.

 

Blev en del protester från Klumpeklossan, tyckte att vi krävde lite för mycket utan henne, jamena måste man fatta galopp fint också duger det inte bara med att det blir galopp? Gjorde skänkelvikningar i skritt och trav (fortfarande hopplöst att känna när det blir rätt), sen kämpade vi med galoppfattningar från skritt, fina galoppfattningar skulle det vara. Så vi har lite hemläxa att jobba på. Är väldigt givande att rida för Micke, han ger sig inte om det inte blir bra! Han tyckte det var stor skillnad på traven sen förra gången, mycket mer avslappnad redan från början.

 

När vi kom hem var det full aktivitet i köket, Sofias Fredrik hade anlänt och kvällens förrätt förbereddes för fullt, Sofia anslöt sig till kökstjänst medans jag blev lekledare för Julia.

 

Till förrätt serverades det bruschetta som är en italiensk förrätt, den består av italienskt lantbröd som rostats i ugnen och har svalnat på en tallrik, på det lades det sedan en tomat och rödlöks salsa med färsk baslika och olivolja.

 

Till varmrätt bjöds vi på Fredriks patenterade potatisgratäng som innehåller mycket prästost och rödvinsmarinerad fläskfilé, till det serverades en rödvinssås, en gräddsås med egengjord kavlbuljong, egengjord tzatsiki och vitlöksbröd.

 

Efterrätten stod Sofia för, det var flera olika sorters bär som toppades med en blandning av vitchoklad som smälts och blandats med kesella. Den stod och svalnade i kylen innan den serverades.

 

Fredagsmys på hög nivå.


Hoppning för dressyrhästar

Förra veckan blev det ingen hoppträning, vi flyttade den till torsdag den här veckan.

 

Vi började med att värma upp med bommar på volt, först tre bommar med ett galopp språng emellan och sedan två bommar med två galoppsprång emellan. Det flöt på väldigt bra, vi hade en bra linje och tempo på volten. Sen hoppade vi två hinder på volt, även denna gång gick det väldigt bra, behöver lite mer tempo/spänst ibland när vi svänger då hon dör av lite. Vi avslutade med att hoppa serpentinbåge, nu blev det lite krångligare, att landa i en ny galopp och få en bra båge, hon sköt ut bogarna lite i slutet, berodde till viss del på trötthet, för hon blev tung och svårsvängd. Men det kändes riktigt bra!

 

Kom på mig själv att tänka att jag inte är det minsta rädd eller orolig att hon ska stanna, hoppa åt sidan eller göra något annat. Känns bra att man får en trygg grund på makarbete/små hinder innan vi börjar hoppa på riktigt. Nu är vi på markarbete för hopphästar eller hoppning för dressyrhästar som vår tränare sa, hahaha.

 

Det roliga med att vi flyttade hoppningen är att det är hoppning nästa vecka igen!

 

Som vanligt får ni har överseende med proportionerna på skissen.


Kvällens meny

Jag har en sambo som är något utöver det vanliga. Vet inte vad han har kommit in i för ryck men just nu är matlagning (nästan) allt han pysslar med  och det han pratar om. Ikväll bjöds det på Per Morbergs oxrullader med gräddsås, som serverades med färsk sparris, färsk broccoli, minimorötter, svartvinbärgelé och pressad potatis. Han har stått i köket och bankat på köttet med en brödkavel, fyllt köttbitarna med dijonsenap, minimorötter, lök och cornichoner och sedan rullat ihop dem. Han gjorde även en egen buljong som han kokade rulladerna i efter att han stekt dem. På buljongen gjorde han sedan gräddsåsen som han smaksatte med svartvinbärsgelé.

 

Kan meddela att det smakade fantastiskt gott! 

 

Bild lånad från länkad hemsida, vågar inte äta sugarsnaps sen min mask incident.

Prova på dressyrträning

Skönt att vila rumpan i en mjuk soffa. Igår var det som sagt prov dressyrträningen för Sussie. Var flera nya aha-upplevelser, jobbade med att få Christalle att själv ta stöd på yttertygeln, lät lite flummig när hon sa så men efter ett tag kände man skillnaden. Vi jobbade med samma sak i skritt, trav och galopp. Hon är så otroligt tacksam att rida Christalle för man känner verkligen stor skillnad när man gör rätt.    Det som är synd är att det blir för tajt att hinna efter jobbet, kom in i manegen när tjejen innan hade hoppat av och då ska jag redan vara framriden, får se om det går att skjuta tiden så jag hinner vara med.

 

Idag slutade vårt möte tidigare så jag hann rida ut precis innan det blev helt mörkt. Blev en skrittur till grusgropen och hem, ajaj sa rumpan och magmusklerna. När jag skulle gå hem från stallet hörde jag GLASSBILEN. Fredrik svängde precis av mot oss efter att ha varit på Ica Maxi, så det blev tre glasspaket, var sista gången de körde innan vinteruppehållet.

 

*mumms*

 

 


Årets julfest

Nu får det vara slut med –Man får lida pin för att vara fin. Mina fötter fullkomligt gav upp igår, kunde tillslut inte ens gå barfota! När jag kom till hotellrummet och tog av mig strumpbyxorna (hade svarta) var fötterna alldelens uppsvällda! Även när jag vaknade på morgonen var de fortfarande uppsvällda, fick ta ut sulorna ur mina vanliga skor och vålda på mig dem. Nu börjar de se ut som mina vanliga fötter igen och det går att gå på dem. Kom ihåg Ballerinaskor eller Foppatofflor nästa år.

 

Åter till går kvällen. Temat för i år var julfest, till förrätt bjöds det på lax, sill, ägg m.m, huvudrätten bestod av kyckling, skinka, potatisgratäng och flera olika sallader, till efterrätt var det pepparkakscheesecake. Hade inte hört några rykten om kvällens artist, vilket brukas spekuleras i en hel del, men strax innan det var dags fick vi veta att det var Eric Saade. Det var en rolig kväll med många gamla ansikten som man inte ser allt för ofta och gamla goa vänner från närliggande butiker. Avrundade helgen med en rejäl hotellfrukost! Ägg och bacon, plättar, sylt och grädde, yoghurt och müsli, rostat bröd, skorpor, meloner av olika slag, kiwi, vindruvor, wienerbröd, pecannöt wienerbröd, chokladmousse med grädde. Klarade mig utan luchpaus på resan hem. Vi och även våra nyanställda var väldigt nöjda och glada med årets personalfest. Men ska bli skönt att få sova i sin egna säng, försökt vika ut en pläd över mig i natt för att jag frös, men upptäckte tillslut att det var en kudde jag ryckte i, vaknade av att jag svettades (jäkla fibertäcke) och har undrat var hunden var.

 

 

Väl hemma igen dog vi en stund i soffan innan jag trotsade regnet och mörkret och gick till stallet. Imorgon ska jag rida för en ny dressyrtränare som jag ev ska börja rida regelbundet för, så jag kände att det vore bra att stämma av lite innan med hästen. Och det gick så bra idag, fina Klumpeklossan.

 


And away

Är det fler än jag som haft en tung vecka? Sa till Fredrik när vi steg upp i torsdag –Ska det verkligen vara så här tungt, det krävs så mycket för att orka stiga upp.

 

Lite roliga saker har hänt de senaste dagarna. Christalle har blivit en naken hund, för nästa vecka är fullspäckad av träningar (om alla tränare kommer) lite nervös är jag. Det är bokad en kick-off resa till Warsawa i början av december och i dag åker vi till Linköping för personalfest med resten av landet, ska bli roligt att träffa alla!

 

Nu börjar våran skjuts nära sig oss, om han hittar ut till oss i skogen :P


Pengarna flydde från plånboken idag

Ett tips, håller er hemma om ni kan, blir ruskigt dyrt annars! Tog med soptippen vi hade i köket (återvinningen + skräp från nya soffan som jag inte hunnit visa er än) och gjorde ett första stopp på Willys återvinning så vi hade plats att fylla bilen med nya saker. Andra anhalten blev bensinstationen, där går det snabbt åt en hel del pengar. Sen in på Hööks för att köpa stalltäcket, fick inte ens fingra på schabraken innan Fredrik skrek rätt ut att jag skulle låta bli. Blev lunch på Ikea där vi även införskaffade ett nytt soffbord. Vi gick till Tag själv lagret, knappade in namnet på datorn för att hitta vart soffbordet ligger då Fredrik säger.

 

F: Men det finns ju i andra färger.

B: Vi har ju gått igenom det här hemma, vi ska köpa ett vitt.

Sagt och gjort det blev ett svartbrunt bord

F: Vad skönt att du ger med dig så lätt.

 

Efter att han fått sin vilja igenom spårade det ur, han var måttligt mallig. Vi åkte till nästa butik, Granngården, det var dags för hästmat igen.

 

F: Kommer du ihåg?

B: Va, vadå kommer ihåg?

F: Har du med dig plånboken?

B: Ööh, klart att jag har.

F: Du har lovat mig ett par nya gummistövlar!

 

I någon stund när jag var tacksam för att Fredrik följde med mig till stallet lovade jag att köpa ett par nya gummistövlar till honom för att han får skavsår av de han har nu. Så ut från Granngården går en glad sambo med ett par gummistövlar i för 800kr i högsta hugg, var iaf 200kr rabatt på dem.

 

 

Resten av dagen har jag varit i stallet, jag och Hanna har klippt Christalle, det Hanna klippte blev lite snyggare än det jag gjorde. Nu är hon klippt från bogarna och fram på halsen. När vi var klara hade mörkret infunnit sig helt och hållet så det blev ett pass i ridhuset, fick massor av fina ord från de andra två som red samtidigt, roligt att höra att det syns skillnad ♥ Men tror dock att det blir helklippning, hon var fortfarande väldigt svettig efter jag ridit.

 


Morgonfodring avklarad

B: God morgon älskling.

F: Vad vill du?

B: Det är dags att stiga upp.

F: Vad är klockan?

B: Klockan är sju, vi måste gå till stallet.

 

 

Undertiden vi väntade på att hästarna skulle äta upp sin frukost borstade jag av schabraken som ska tvättas, vilket var ett misstag! Fredrik uppmärksammade självklart det och frågade om jag verkligen använde alla schabraken. Svarade att ja det gör jag det är därför dom ligger i smutstvätten. Sen tänkte jag mig inte riktigt för utan fortsatte, men det här är bara hälften av schabraken jag har. Ooops! Hur jag ska lyckas övertala honom att jag vill till Hööks idag blir en liten utmaning.


Fredag i repris

Det kan ju inte vara sant! Kom några mindre väl valda ord ur min mun, för det blev stopp på E4 på vägen hem ikväll, nästan på exakt samma ställe som förra fredagen. Självklart var vi dessutom redan 40min sena från jobbet. Det blev snabba ryck ner till stallet, vi börjar få bra flyt på stallfixandet. Tog även in tripp, trapp och trull, det har flyttat in en shettis i hagen, ska försöka fota den lilla bollen i helgen.

 

Nu är Fredrik och Jonas och införskaffar föda åt oss. Tydligen var båda pojkarna sugna på pizza, passande. Så det blir soffhäng ikväll, hoppas på en lite bättre film än förra gången.

 

Fick en bild av våran pappa på bröder. Känner att jag börjar bli gamal som sitter hemma en fredagskväll i min onepice.

 


RSS 2.0