Såhär ska en vecka avslutas

Kändes konstigt att ha kortdag på jobbet, sluta klockan ett på en fredag. Välbehövligt och skönt. Hann precis hem när första delen av kvällens främmande kom, Sofia och Julia. De följde med till stallet och matade hästen med äpplen och tittade på när jag tränade. Det var dags för dressyrträning igen.

 

Blev en del protester från Klumpeklossan, tyckte att vi krävde lite för mycket utan henne, jamena måste man fatta galopp fint också duger det inte bara med att det blir galopp? Gjorde skänkelvikningar i skritt och trav (fortfarande hopplöst att känna när det blir rätt), sen kämpade vi med galoppfattningar från skritt, fina galoppfattningar skulle det vara. Så vi har lite hemläxa att jobba på. Är väldigt givande att rida för Micke, han ger sig inte om det inte blir bra! Han tyckte det var stor skillnad på traven sen förra gången, mycket mer avslappnad redan från början.

 

När vi kom hem var det full aktivitet i köket, Sofias Fredrik hade anlänt och kvällens förrätt förbereddes för fullt, Sofia anslöt sig till kökstjänst medans jag blev lekledare för Julia.

 

Till förrätt serverades det bruschetta som är en italiensk förrätt, den består av italienskt lantbröd som rostats i ugnen och har svalnat på en tallrik, på det lades det sedan en tomat och rödlöks salsa med färsk baslika och olivolja.

 

Till varmrätt bjöds vi på Fredriks patenterade potatisgratäng som innehåller mycket prästost och rödvinsmarinerad fläskfilé, till det serverades en rödvinssås, en gräddsås med egengjord kavlbuljong, egengjord tzatsiki och vitlöksbröd.

 

Efterrätten stod Sofia för, det var flera olika sorters bär som toppades med en blandning av vitchoklad som smälts och blandats med kesella. Den stod och svalnade i kylen innan den serverades.

 

Fredagsmys på hög nivå.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0