Arbetsmyror

Jag ansluter mig till skaran av människor som önskar fler timmar på dygnet. Idag har vi varit hemifrån över 13h, en snabb visit hem sen blev det den sedvanliga proceduren med ett besök hos hästen. De senaste dagarna har jag varit i vaket tillstånd 2h efter vi kommit hem från jobbet och en del  av den tiden har jag spenderat i stallet. Men vi har väldigt roligt på jobbet tillsammans, vi fyra och de som kommer in och hjälper oss vissa dagar. Imorgon har vi sovmorgon till kl åtta, lyxigt. Bilen ska besiktas innan vi åker till jobbet, är alltid nervös inför såna saker, så jag ska hålla tummarna hela natten.

 

Den första leveransen kom idag till min butik, där har några duktiga avdelningsansvariga kämpat hela dagen. I Fredriks butik har jag gått igenom alla varor i butiken och gjort en kompletteringsbeställning. Känns väldigt avlägset att göra ”vanligt” butiksarbete, är mycket annorlunda uppgifter och ”problem” vi har nu.

 

Något konstigt är det här vädret, i helgen när jag åkte med grannarna till Norrköping var vintern ett minne blott. Men igår när vi steg upp var allt täckt av ett lager med snö?! Och idag är det kladdigt värre ute. Vår/aprilväder i februari…ingen ordning och reda på vädret här nere.

 

Längtar efter helg så jag kan lägga lite kärlek på hemmet också, och visa lite nya bilder här i bloggen. Som tur var har vi vår underbara Hanna som tar han om Icke och fixar åt Tiger de dagar tiden inte räcker till ordentligt.

 

Tack alla ni som kämpar på och tittar in här så jag får lite ny energi att skriva av mig :)

 


Börja på gym?

Min snälla chef har fixat årskort på SATS. Kan ni se mig springandes på ett löpband blickandes ut över gallerian? I så fall måste jag införskaffa träningskläder, tror inte mina promenadmjukisar och fleecetröja är passanden, speciellt när de är fulla av hund- och hästhår.

 

Uppe till vänster/mitten är det stora glasrutor, där ligger gymmet.

 

Det är en otroligt fin galleria min nya butik ligger i, den byggdes 2010 och har på tok för mycket saker man kan tänkas vilja shoppa med sig hem.


Tomt på idéer

Blir lite tråkiga inlägg just nu, lämnade hemmet innan kl sju på morgonen och var hemma efter kl åtta nu på kvällen. Lång dag, annorlunda och rolig. Idag anslöt den sista butikschefen (min butikschef), jag ser väldigt mycket framemot att jobba tillsammans med honom!

 

Så mycket mer vettigt än så hittar jag inte i mitt huvud just nu. Förhoppningsvis blir det en ”kort” dag på jobbet imorgon så man hinner tänka på någonting annat.


Första dagen

Då var första dagen på nya jobbet avklarat. Är lite speciella dagar fram till den 15e mars då Kista butiken öppnar, Sollentuna öppnar först i slutet av mars. Idag har vi skickat in första beställningen för att börja fylla upp butiken, försöker ta avdelning för avdelning så det blir någorlunda hanterbart, speciellt med tanke på att det inte finns något space på vart sakerna ska ligga (i vanliga Jysk butiker finns det ett space på vart allt ska ligga och beställningssystemet vet hur många som ryms) så det lär ta tid att packa upp allt i hyllorna. Sen har jag städat i princip resten av dagen, dammtorkat alla hyllor i butiken och städat personalutrymmena.

 

Fredrik sitter fortfarande och bokar in intervjuer för de närmaste dagarna. Långa arbetsdagar. Men snart är det äääntligen dags för sängen för oss!

 


Muskler jag inte visste att jag hade

Vart tog den här helgen vägen? Konstigt när den känns lång men samtidigt som den gått fort.

 

Idag har inte varit någon effektiv dag, vaknade med fruktansvärd träningsvärk. Igår red jag nämligen rodeo ponnyn Monchie, jag följde med Jossan ut när hon skulle rida en annan häst i stallet som är lite svår att rida ut på. För att göra en lång historia kort blev den hästen Jossan red på väldigt uppspelt och Monchie var inte sen på att hänga med. Hann tänka att jag skulle lägga huvudet åt sidan så jag inte blev nockad när hon reste sig och att inte ta i tyglarna så vi skulle stegra över. Sen kändes det som att sitta på en rodeo tjur när hon hoppade fram i snön. Så magmusklerna, ryggen, insidan av låren, axlarna och armarna har inte varit i 100% form idag. Någon som däremot är i form är Tiger, vi hade en kotknäckare i stallet idag som kollade igenom henne och han hittade inget fel!

 

Gästrummet börjar se ut i verkligheten som jag föreställt mig i huvudet. De nya påslakanen är uppbäddade, en spegel har hittat till rummet och fågelbur lampan hänger i fönstret (dock något provisoriskt upphängd). Det som saknas är en huvudgavel till sägen, någon form av nattduksbord och en stol (skönt att kunna lägga kläderna på något).

 

En av vårens nyheter när det gäller ljusstakar är en färdig kombionation på en bricka.

Den vänstra kommer från Chilli kostar 229kr och den högra från MIO 499kr.

 

 

 


Här ska det pysslas

Har fortsatt haft mycket energi på dagarna och känt mig pyssel sugen. Tog tag i ett projekt jag tänkt på länge, göra en lampa av min ”fågelbur”. Såg för länge sen nån som gjort det och har tänkt på det sen dess, och nu när gästrummet börjar ta form kändes det som en naturlig och passande plats att ha en sån lampa på.

 

Fågelburen kommer från Indiska, fåglarna och växterna kommer från Panduro och lampkabeln från ICA Maxi.



Pigg och glad trotts lite sömn

Det där med att sova vet jag inte riktigt hur det gick. Fredrik fann sig snabbt till ro och somnade, medans jag låg och filosoferade. Låg även och vred mig lite på morgonen innan Fredriks väckarklocka ringde, hade förhoppningar om att jag skulle kunna somna om när han åkt men inte det. Strax efter sju var jag uppe och startade första tvättmaskinen och började pyssla här hemma. Soffan har fått nya prydnadskuddar, badrummet nya handdukar, har börjat rensa bland sakerna i sovrummet som vi ställde in när vi gjorde om i musikrummet och självklart har dammsugaren fått en morgonpromenad.

 

De tre musketörerna (jag, Tiger och Icke) har också varit ute på promenad idag. Har inte varit någon ridning sen jag kom hem, för Tiger fick förra veckan hosta och var snorig, så vi tar det lilla lugna och njuter av tillvaron.

 

 

Jag undrar vad de står som tvättråd i Fredriks kläder "När du använt mig klart lägg mig på sovrumsgolvet så kommer jag inom någon dag ligga nytvättad i din byrålåda”.

 

Fast på mina matlådor står det iofs ”När du ätit upp det du vill ha, ställ mig på diskbänken som kommer jag imorgon finnas i kylen med ny mat”.


Härligt att slänga saker

Fyllde bilen med skrotet som vi rensat ut från skrubben (som vi rev ner i musikrummet)

och begav mig till återvinningen innan jobbet. Gäller att passa på när man har energi!

 

Kändes väldigt konstigt att jobba idag, brukar planera nästa veckas kampanj men inte nu, inte heller planera nått för min avdelning. På fredag ska jag och butikschefen på möte mellan kl 10-17 sen ska jag avsluta med att stänga butiken. Så jag har två timmar kvar på mitt jobb!

 

Imorgon är jag ledig och ska försöka hinna med lite saker på min TO DO lista, och fundera över ett inredningsproblem här hemma. Tycker gardinen i hallen inte riktigt passar in just nu, funderar på att köpa en likadan gardin som jag köpt till gästrummet, men den stora frågan är om det är kommer se konstigt ut att ha likadan gardin i två olika rum? Gardinen är enfärgad grön i ett lite glansigare tyg. Kanske hinner provhänga imorgon och känna efter.

 

Nu frågar Fredrik om vi ska sova (?!). Stackaren har kämpat på med intervjuer hela dagen,

och ska vara i Sthlm kl 8 imorgon. Så vi säger helt enkelt sov gott!

 



Dagen börjar tidigt

Både jag och Fredrik vaknade vansinnigt tidigt idag, innan klockan sju och vi kunde inte somna om! Klockan åtta efter att ha legat och pratat ett tag begav jag mig till stallet. Mina tankar om en morgonpromenad försvann fort när jag tittade ut genom fönstret, snön har fortsatt falla sen igår kväll så det har blivit lite att plumsa i. Så idag har jag gjort något för första gången den här säsongen, skottat! Lite komiskt att man inte behövt det förrän i mitten av februari. Och jag är redan less :P

 

Hopplösa djur ibland...

 

Är faktiskt skönt att vakna tidigt på morgonen, var även till stallet igår innan jobbet. Hoppas den här nya trenden med bra sovrutiner, promenader och nyttig mat håller i sig. Är inte bara en gång man startat sitt nya liv på måndag.

 


Gamalt blir till nytt

Har kommit hem till Uppsala med ny energi. Fredrik har spenderat kvällen med att ringa till de som sökt jobb till JYSK City koncept medans jag har sysselsatt symaskinen, jag hittade nämligen en tygbit i min sylåda som mamma skickade ner för ett tag sen. Fick den fenomenala idén att puffen i hallen behövde ett ansiktslyft inför den stundande våren, har fått dille på grön färg och passande nog var tyget i grönt mönster.

 

Före och testar om det blir bra/tyget räcker till.

 

Efter


 

Hänt mycket här hemma som jag inte hunnit uppdatera, nysaker som tillkommit och gamla godingar som kommit fram. På tal om nya saker, idag blev jag erbjuden och tackade jag till ett nytt jobb, som börjar på måndag! Känns väldigt spännande, roligt och framförallt utmanande, men samtidigt tråkigt att lämna sina kollegor och de planer som butiken hade framför sig (en flytt i mars och den kommande trädgårdssäsongen). Jag ska som Fredrik börja jobba på JYSK City koncept, troligtvis i butiken i Sollentuna Centrum som öppnar i slutet av mars.


Hej vardagen

Då är jag hemma igen. Kändes väldigt konstigt att gå ut från Arlanda, bor jag verkligen här nere?

 

Haft mysiga dagar uppe i norr med vänner och familjen. Hade en väldigt bra födelsedag, min syster har återigen imponerat oss alla med sina tårtkunskaper!

 

 

Idag har jag varit hemma från jobbet, fick feber i slutet av förra veckan och den har hållit i sig. Men nu är yrseln, hostningarna och nysningarna borta så imorgon börjar vardagen igen.


Dags för byte

Knappt fyra dagar klarade de sig hemma i norr. Jag syftar på mina glasögon. Har en hopplös egenskap att lägga de på ställen där glasögon framförallt inte ska ligga och Fredrik är deras räddare i nöden mot en säker död. Men utan sin trogna vakt har de nu mött sitt öde. Jag lyckades kliva på de igår så en av bågarna gick sönder, den är inte helt av men väldigt böjd och jag vågar inte böja tillbaka med risk för att de går av (jag har plastbågar). Men det finns väl nån mening med det hela, nu får jag en anledning att gå och kolla min syn (är fyra år sedan jag skaffade glasögonen), hoppas att jag hittar ett par bågar som jag kommer trivas i lika bra som jag gjort med de jag har nu. Hopplösa hopplösa Bea.


Varmt välkommen hem

Nu har jag äntligen tinat fram efter helgen. När jag landade i lördags var det -34° grader. Kände mig smått felklädd med mina strumpbyxor, människorna runt omkring mig hade täckbyxor och rejäla vinterkängor på sig. Till mitt försvar äger jag inga långkalsonger längre och endast ett par byxor (mina jobbyxor).


Trotts kylan i lördags gick första SM i vintersimning av stapeln i Skellefteåälven nedanför centrum.



Idag ligger temperaturen vid -18°grader så nu ska jag våga mig utanför husets varma väggar.


Ååå hur kan jag göra ett sånt fel!?

Som procedur på en ledig dag började jag med att städa, ville inte lägga ut den nya mattan på smutsigt golv. Försökte att inte få ett frispel på allt hundhår, till och med när jag hängde upp tvätten satt det hundhår på kläderna. Reagerade av mig med att slänga ut alla mattorna i hallen och plockade fram de nya (brukar ha gröna trasmattor på vår/sommar och lila på höst/vinter). Kanske lite tidigt att ta fram vår inredning, med tanke på att kylan precis har kommit. Men när jag rullade ut mattan i gästrummet kände jag hur uppfriskande det var med nya färger, kändes som man rullade ut en gräsmatta. Fortsatte pysslandet med att hänga upp gardinerna, men tyckte att något inte kändes rätt, jag har råkat ta fel storlek på ringarna till gardinstängerna, har fått med mig den större storleken, och jag som alltid dubbelkollar när kunderna handlar att de får med sig rätt saker hem. Luften gick ur mig lite, hade sett fram emot att piffa och göra fint. Men får göra klart när jag kommer tillbaka från Skellefteå. Fortsatte med att rensa i några lådorna, konstigt att det är så skönt att slänga saker.

 

Ett liten smygtitt på den nya mattan till gästrummet.

Polly från RUSTA, fyndade den för 449kr ord.prid 899kr.


Något att luta sig mot

Vissa har det bra, kom hem från jobbet och gick över till grannarna direkt för att äta kladdkaka.

 

Är fortfarande lite in snöad på prydnadskuddar. I en av Mios reklamer finns denna prydnadskudde med… Pomona 349kr (ta 3 betala för 2, gäller alla prydnadskuddar).

 

 

 

Då plånböckerna fortfarande kanske är lite väl tomma efter allt firande finns det självklart ett billigare alternativ. Till på söndag (5/2) kostar kuddarna Jena endast 70kr ord.pris 99kr från Jysk.

Imorgon är jag ledig, en hel del på dagens planering ändå. Måste bara ta mig i säng först, klockan har redan passerat "dag att sova" tiden.


När man talar om trollen

Den sibiriska vinterkylan är här! Dagen efter jag sagt att jag inte tagit fram Tigers vintertäcke än visade termometern -9° grader. Praktiskt att man har när till stallet, svängde ner dit på väg till jobbet och bytte täcke till henne. Nog för att det har varit lite kallare de senaste dagarna men man är nog mest bara ovan, nu ligger temperaturen vid -5º grader.

 

Operation piffa gästrummet har börjat. Det står en matta och spegel i hallen som väntar på att få komma in dit. Ska titta på ett par gardiner idag som jag tror skulle passa in bra. Imorgon är jag äntligen ledig och ska ta mig tid för hemmet. Men idag ska jag jobba på som vanligt.

 

Som avslutning vill jag säga grattis till min duktiga sambo som idag (fick reda på det igår) börjar på sitt ”nya” jobb. Några spännande veckor framöver tills allting är färdigplanerat.

RSS 2.0