Har bytt ner mig till storlek D idag. Är a...

dsc04821 (MMS)

Har bytt ner mig till storlek D idag. Är andra gången jag ridit Monchie, om man kan räkna svenhippan som en ridtur :-P Tiger är fortfarande svullen så jag befarar det värsta, och som ni märker är vi utan internet än. Inte hänt så mycket på senast, varit och klippt mig idag, får se om jag får godkänt av min sambo. Och nu efter ridturen ska jag och Jossan på middag tillsammans med hennes familj och fira att hon fyller 18år idag!


Det blev ingen hoppning igår, Tiger var sv...

dsc04810kop (MMS)

Det blev ingen hoppning igår, Tiger var svullen i vänster fram och kändes inte hundra. Även idag var hon svullen, så nu står hon lindad och får en vilohelg. Jag var in på Rusta igår som öppnade sin nya butik i Stenhagen, de hade hela sin julavdelning uppställd, gissa om det kändes fel! Är lite frånvarande pga att vårat internet ligger nere. Hoppas ni får en trevlig helg, både jag och Fredrik jobbar i helgen så det blir en lugn helg hos oss.


Bra med biltillbehör

Hade lyxen att sluta tidigt idag, klockan 14, hade iofs börjar jobba klockan 7 så det var en lagom lång arbetsdag. När jag skulle bege mig hemåt stötte jag på ett problem, bilen startade inte. Dumma dumma jag hade glömt stänga av lamporna! Skrället varnade om man klev ut och glömt stänga av lamporna. Som tur är kör även min chef bil till jobbet så han hjälpte mig att få liv i Wobblern.

 

Efter att ha pausat hemma en stund gick jag ner till stallet, hängde precis upp sista foderhinken när Jossan kom, passade på att fixa åt alla hästarna när jag var där först. Vi hann titta lite på dressyrkursen innan Hanna kom ner till stallet. Tack vara regnet är det perfekt underlag i grusgropen nu. Hästarna var super taggade inför långa galoppbacken, när vi kommit halvvågs såg vi en man som kom gåendes, så det blev avbrott till skritt, vilket hästarna inte riktigt var överrens om. När vi kommit halvvägs i sista backen kom det en mamma med barnvagn och hund, så det var bara att sakta av igen. Varför sitter inte människor inne vid tv:n den tiden på dygnet?

 

Tiger var riktigt framåt hela ridturen, hon hänger bättre och bättre med de yngre förmågorna i deras hurtiga tempo. I morgon är det hoppnings som står på schemat. Längtar!


Något jag ser fram emot

Nu har inbjudan till årets kick off/julfest/eller var man vill kalla det kommit. I år är temat gala i och med att Jysk firar 20år i Sverige. Har börjat söka runt efter en passande klänning, är lite inne på långklänning då det inte hör till vanligheten att man har det, speciellt den glammigare varianten. Hittills har jag hittat tre favoriter, två långa och en kort.

 

 

Klänning 1 och 2 är jämna favoriter. Klänning 1 kommer från BonPrix och kostar 349kr, klänning 2 är från Halens och kostar 1799kr, klänning 3 är även den från Halens och den kostar 1199kr.

 

Tycker det är roligt när man får ”gå utanför ramarna” och klä upp sig extra mycket. Teman att klä sig efter är extra roligt. Ifjol var temat Rock´n´Roll och året där innan 80-talet.

 

 

Fredrik är också förväntansfull inför just den här festen, då han för första gången får gå dit som anställd och inte respektive. Den stora frågan är, ska vi sitta vid våra respektive butikers bord eller ska någon av oss sitta tillsammans med den andra.



Musikstudio

Fredrik vaknade i morse och funderade varför han var pigg och jag sov. Han tittade på klockan som visade sju, han vände sig om och somnade om. Han vaknade igen och jag sov fortfarande, återigen tittade han på klockan som nu visade tio. Då började han försiktigt puffa på mig för att jag skulle vakna. Tror jag var riktigt trött, jag somna igår innan Fredrik hann säga god natt till mig, vilket är väldigt ovanligt, den senaste tiden har jag haft svårt att somna på kvällarna och vaknat flera gånger under natten.

 

Idag har vi haft lyxen att vara lediga båda två, vilket inneburit lite städ och fixande hemma. Har även suttit och förberett mig inför utbildningen jag ska hålla imorgon på jobbet. Har ni några frågor om sängar är det mig ni ska prata med!

 

 

Vi har även haft snickeri verkstad hemma. Fredrik håller på med projektet ”Studiolåda”, en mobil musikstudio som han enkelt kan ta med sig. Han är rätt söt som sprungit fram och tillbaka, mätt, sågat och funderat. Nu ska han iväg på hockeyträning och jag ska luta mig tillbaka en stund i soffan innan det är dags att sova, väckarklockan står på 05.45.


Lindas in i bomull?

I fredags hade vi besök av hovslagaren, denna gång hamnade Tiger mellan två storlekar i bakskor (vi gick på den större för hon behöver växa till sig lite). För att förebygga att hon ska trampa av sig bakskorna var jag förbi på Hööks och köpte ett par boots, det slank även med ett tre delat silverbett, går ju inte ha mässingbett och silverspännen på tränset.

 

Vi har varit välskyddade de senaste dagarna, senskydd fram, bakbenskydd och boots på bakbenen. Men idag när vi kom hem från ridturen och jag plockade av henne allt såg jag att det var blod på vänster framben, hon har lyckats trampa sig på insidan. Nu är frågan, boots till frambenen med? Har aldrig haft såhär mycket skydd på min häst tidigare.

 



Ur ett barns synvinkel

Tindra 5år sitter i bilen med sin mamma Linda och plötsligt utbrister hon.

-Mamma titta hästarna har kläder på sig!

Och så börjar hon skratta.

 

 

Kan inte låta bli att älska barn och deras värld.

 

P.S Det är bara att komma förbi Linda så hon får klappa lite hästar.


Den som väntar på något gott

Vi tog oss i kragen och satte upp lampan jag köpte när jag var på Ullared i somras, tidigare hade vi en provisorisk spotlight. Det blev betydligt bättre tycker jag, då det är kristallkronan som ska vara vi blickfånget och taklampan ska bara ge vardagsljus när man behöver det. Plus att spotlighten lyste en i ögonen om man satt vi matbordet.

 

 

Försökte ta en bild på hur lampglaset ser ut, men det är svårt att fånga på bild. Strukturen påminner om Mine serien från Kosta Boda. Lampan kostade för övrigt endast 99kr!

Underbara Ullared.

 


Färdig kvalat!

 

Igår följde jag med grannarna till hopptävling i Rimbo. De hade en tävling kvar till att vara in kvalade till Agria ungponny 2011, hon ska nolla tre stycken en meter tävlingar innan 5e oktober. Jossan red först en 90cm och det gick hur galant som helst, kändes som jag var den som var mest nervös, var länge sen man befann sig på en tävlingsplats. Efter lite lunch blev det dags för

1 m klassen, även den gick hur fint som helst. Så nu väntar en tävlingshelg i Helsingborg i november, får jobba på mina tävlingsnerver till dess.

 



Jossan och Monchie har nu kvalat in till A...

dsc04788 (MMS)

Jossan och Monchie har nu kvalat in till Agria ungponny 2011 Helsingborg i november!


Ledig dag med älsklingen

Idag har jag varit med om något äckligt. Fredrik frågade vad det var för sår jag hade på baksidan av låret "Tror det är skavsår" svarade jag. Sen sa han, du har någonting här. Det var en fästing! *panik* Fredrik gick och hämtade Ickes fästingplockare och räddade mig, det gjorde inte det minsta ont när han tog bort den ”Det är för att den bedövat området den bitit sig fast i” förklarade Fredrik (och den var väldigt liten). Tur jag har en sambo som kan rädda mig.

 

 

Nu sitter vi och väntar på middagen. Jag och Hanna trotsade regnet och for ut på en ridtur, var uppehåll större delen av ridturen, flög bara lite i luften. Hon är så fin tanten min. Annars har det varit en väldigt lugn dag, skjutsade pappa till tågstationen strax innan åtta, sen åkte vi till däckfirman och bytte däck på Wobblern (Hondan), så nu wobblar den inte längre! I och med det tråkiga vädret har vi legat i soffan och sett film, fikat och bara myst hela dagen.

 



Fortsatt stallmys

Jobbade på och var duktig idag på jobbet. Det var en väldigt lugn dag, hunnit med det vi skulle hinna med och lite till.

 

Sen blev det en stallkväll i den härliga kvällssolen. Jag och Adde tog Tiger på en körtur, tvättade alla mina ridkläder igår och de hade inte hunnit torka, så jag fick en anledning att dra fram vagnen igen. Det var en Tiger med spetsade öron som travade på längs åkrarna.

 

De verkar trivas bra i sin nya hage, de lär inte svälta här på ett tag.

 

 

Den RÖDA markeringen var sommarhagen och den BLÅ markeringen är vinterhagen, den röd/blåa markeringen kommer vi stänga av sen när det blir vinter så de bara går i den blåa hagen.

 



*Lycka*

Vilken härlig dag jag haft i stallet. Medans jag väntade på mitt ridsällskap passade jag på att fixa åt alla tre hästarna. Sen begav sig jag och Jossan ut till grusgropen med Tiger och Monchie. De senaste tre dagarna har det regnat större delen av dygnen vilket resulterat i att vattenpölen blivit till en mindre insjö i grusgropen. Jossan och Monchie plaskade genom den och jag tänkte ”Ska se om Tiger kan gå ner med framhovarna”, hon stannade vid kanten, jag hade fortfarande långa tyglar och kramade om med skänklarna lite och helt plötsligt spatserade hon ut i pölen! I mitten nådde vattnet upp över knäna på henne, gissa om jag blev förvånad över min vattenfientliga häst (senaste gången jag duschade henne slet hon av sitt gramskaft). Efter plaskandet blev det lite galoppträning i backarna, Monchie var jäkligt taggad och Tiger inte sen på att hänga efter, så på vägen hem hade vi två nöjda hästar med spetsade öron.

 

Två stolta små tjejer, hösten -99

 

Fredrik har varit hemma från jobbet idag, börjar smitta över lite på mig men hoppas på det bästa, dessvärre har jag så fruktansvärt on i magen, haft det i ca en vecka nu, usch.


Grattis igen!

Igår kväll åkte jag och Fredrik in till Sthlm för att fira hans lillebror Henrik på 18 årsdagen (han är på praktik i Sthlm). Vi gick till en av Fredriks favorit restauranger, Helens krog som är fantastiskt duktig på kötträtter och såser. Jag och Henrik delade på en vinflaska dagen till ära, så ni kan gissa om vi mådde underbart efteråt! Det var ett otroligt gott vin. Självklart blev det trerätters och vi beställde in varsin dessert, de sa att de var stora och som ni ser var det ingen underdrift. Vardagslyx.

 

 

 

Från 18 till 26. Idag har jag varit på banken och pratat om pensionssparande. Har det gått så fort? Är jag så gammal?  Det var väl inte så länge sen jag var 18år och tog körkortet…?

 

Efter att ha lekt vuxen ett tag åkte jag till min gamla butik och hälsade på, de var två man kort idag så det var lite mycket att göra för dem. Tog på mig en skjorta och stannade tre timmar och jobbade, är jag dålig på att vara ledig eller?! När jag kom hem gick jag direkt ner till stallet, mötte precis grannarna och vi passade på att färdigställa vinterhagen, snipp snapp slut så var sommaren slut. Fast för hästarnas del finns det mycket mat kvar i hagen och vi har även öppnat upp så de kan gå ner i en del i sommarhagen där de inte varit i så mycket i sommar så det är en äng full med gräs kvar.

 

Sen blev det snabba ryck hem och ställde mig framför spisen och slavade, maten var nästan klar tills Fredrik kom hem, stackaren har gått och blivit förkyld. Nu är han på hockeymöte, sen bli det soffhäng resten av kvällen.


Lyx i badrummet

Vi fick en partivara med handdukar, en av mina kollegor hittade den här till mig.

 

 

Jag älskar brodyr på handdukar (även på prydnadskuddar), att det bara fanns B broderat gjorde inte beslutet svårare. Hittade en till handduk som har likadant kantband så även Fredrik fick sig en vit ny handduk, klart att vi måste matcha. Och nu riskerar inte min handduk lukta hockey när den säsongen är igång igen :P

 

Det känns alltid lite extra fint och fräscht med vita sängkläder och handdukar, beror väl på hotell känslan man får. Har sen tidigare en vit gästhandduk som jag köpte på Hemtex, så självklart ska även våra gäster få den känslan. Det jag däremot behöver är vita handdukar till oss, får ge mig ut på stan nån dag och se vad de har att erbjuda.

 



Välkommen till bords

Fredrik och Robban har åkt på hockey träningen och själv sitter jag hemma och är rastlös. Hittade den här bilden i en tidning idag på jobbet.

 

 

Jag är väldigt fascinerad av vackra dukningar. Lager på lager och ett tema känns som en bra grund för en fantastisk dukning. Så nu sitter jag och provviker servetter. Snart är det nyårs (eller?), Fredrik och Lurens planer inför nyårs middagen börjar smitta av sig på mig. Är lite inne på blått, känns passande till nyårs. Måste spana in jobbets velourtyger då de passar perfekt att använda som duk (mycket tyg för liten peng).

 

Att göra en snygg inbjudan är en extra guldstjärna i kanten. Det här ”inbjudningskortet” är det häftigaste jag någonsin sett, vilken energi och kreativitet de har lagt ner!

 



Jobba jobba jooobba!

Killarna har kämpat på grymt bra idag! Är lite ved kvar som behöver kapas med motorsågen, men vi ser slutet, frågan är bara vad vi ska göra med all ved?

 

Killar kan!

 

 

Vi vann!

 

Även skroten är snart slut, är ett lass kvar på gårdsplanen som ska köras bort, men självklart finns det mer om man skulle vilja. Men då har vi fått bort det värsta iaf, och Skrället och gräsklipparen kan stå inomhus så parkeringen kan användas till bilarna vi använder.

 

Innan vi gick till stallet gjorde jag lunch till killarna och Hanna. Känner mig lite stolt ;)

Ridningen går förövrigt superbra, vi var och galopperade i grusgropen, i sista backen taggade hon till ordentligt. Det märks att kondisen börjar komma tillbaka, men ännu bättre ska det bli!

 


Goood morgon älskling!

Fick med mig älskling för att morgonfodra och släppa ut hästarna. Efter att vi fodrat gick vi hem medans hästarna åt (de får både kraft och hö i boxen). Fredrik halvsov i soffan och jag tittade på barnprogram och åt en macka. Sen gick vi tillbaka och släppte ut hästarna. Tiger verkar ha sovit väldigt gott (var första natten hon sov inne).

 

När vi går från stallet säger Fredrik.

-Vad är klockan?

Halv nio svarar jag.

-Får vi sova till klockan tio? Kan du smsa Viktor och säga det?

Han kommer nog inte innan tio svarar jag.

 

När vi går upp mot ytterdörren hör vi att vedklyven är igång i ladan.  Så nu sitter jag, Fredrik och Viktor i soffan och ska äta en second breakfast innan det är dags att ta tag i dagens uppgifter.


Det är roligt att slänga saker

Idag har varit en väldig energigivande och positiv dag. Hann precis sätta mig i soffan imorse då jag såg att grannen var på väg mot vår ytterdörr. Så det har varit fullt upp hela dagen! Viktor hjälpte Fredrik att sätta tak på den lilla utbyggnaden på ladan och röjde ut där inne, medans jag fyllde upp släpet med brännbart från stalldelen. När de körde iväg släpet till återvinningen passade de på att hämta pallar från Viktors jobb och som de la som golv i utbyggnaden, för där har de nu börjat stapla upp veden de klyft upp. Duktiga killar!

 

 

Jag däremot smet hemifrån efter att jag fyllt släpet och sorterat upp diverse andra saker, Hanna och Jossan hade kommit hem från tävlingen så vi begav oss ut på en rid och kör tur (jag red och de körde sin 3åring). Det blev ett längre galoppass för Flickan, dags att få upp flåset efter sommaren.

 

Hoppas vi har samma energi imorgon till att fixa här hemma, är så mycket enklare när vi båda är lediga och ett plus i kanten att även Viktor var ledig.


Ordning och reda

Ni som varit hemma hos oss vet vad jag anser om våra fjärrkontroller, de är onödigt många och helt obegripliga (Fredrik däremot hävdar motsatsen). Och självklart ligger de utspridda lite här och där, för de har ingen naturlig plats där de ”hör hemma”. Tråkigt som jag har klickade jag mig runt på nätet och hittade den här fin fina saken. Tänk vad människor kan hitta på.

De kommer från Favoritsaker och kostar 179kr.



Ring ring

Har fått dille på det här med servettringar. Varit lite orolig hur jag ska hitta tillräckligt många innan nyårs, men idag hittade jag ett nytt shopping himmelrike här i Uppsala. Förstår inte hur jag missat det!?

 

Min senaste servettring jag köpte kom från Himla, jag gick in på deras hemsida och klickade runt lite, helt plötsligt hittade jag att de har en inspirations outlet här i Uppsala! Gissa om de har saker som skulle passa hemma hos mig, och de har ett öööverflöde av servettringar i alla tänkbara färger, material och utföranden. Hittade tre stycken som passar perfekt in i mitt silvertema

(de hade massvis av andra färger).  Det är helt klart en butik jag kommer besöka fler gånger.

 

Alla servettringarna kostade 29kr oavsett tidigare pris.

 

Efter vårat lilla äventyr begav vi oss ner på stan. Drog som vanligt med mig Sara på Indiska, även där hittade jag en perfekt servettring. Fyra plus till min samling idag och endast fyra kvar.

 

Även denna kostade 29kr.



RSS 2.0