Nytt år har börjat

Ett nytt år har börjat, som kommer blir ett av de mest spännande.
 
Nu återhämtar vi oss efter avslutet och rivstarten på åren med den traditionsenliga sju rättersmiddagen på nyårsafton. I år hade vi ett nytt par i köket tillsammans med Fredrik, hans kusin Rickard som var Fredriks kompanjon och hans sambo Hanna som stod för menyns söta rätter.
 
Till förrätt serverades det kavring med laxsmör och handpillande räkor.
Soppan var den klassiska kräftsoppan från tidigare år.
Första förrätten var en fluffig chokladmousse.
Fiskrätten blev en blandning av små hamburgare av
laxfärs, kycklingfärs och nötfärs med bacon,
grönsaker som tillbehör och en sås till varje biff.
Huvudrätten var oxrulader med soterade och stuvade grönsaker.
Osträtten var ostkaka gjord på råmjölk från gården i Skövde
självklart med egengjord sylt.
Allt avslutades med en chokladterin av vit, ljus och mörk choklad med crisp och bär.
 
 
 
Då vi var ett hanterbart antal gäster i år, 13 stycken, blev det en lite finare dukning, årets tema var vitt, svart, silver. Fick användning av Carina bestiken från Hardanger, vin och vattenglasen från Orrefors, vår glasservis från Pukeberg och alla fick sig en egen servettring. Kompletterade upp några rätter med glas och porslin från Bygdegården.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0