Hej igen och Nyår

Har tänkt på er mycket, men inte kommit längre än så. Men nu sitter jag äntligen här igen, det har varit en upptagen tid den som varit. Vi åkte till Skövde dagen innan julafton, när vi åkte hem på annandagen hämtade vi upp lillebror Alexander och Sara. Sen kom det mer människor allt eftersom, i onsdags åkte de sista hem.

 

Idag började jag dagen med en ridtur tillsammans med Hanna och Jossan. Både Tiger och Monchie hade hackamore (bettlöst) så på hemvägen blev det tävling i full fart! Tänk att min fina häst nu är 31år gammal ♥ är väldigt svårt att ta till sig.

 

Efter vi lunchat tillsammans med grannarna hemma hos oss började operation ”Åter ta huset!”. Jag sa till Fredrik

-Nu ska vi teama ihop… du ska gör som jag säger.

Fredrik skrattade åt mig men ställde snällt upp på alla saker jag bad honom ordna.

Nu står alla möbler på sin plats, huset är dammtorkat, dammsugit och tvättmaskinen går för fullt. När vi gjort första rycket klart sa Fredrik

-Vad skönt det känns när allt är på sin plats igen.

 

På tal om någonting helt annat kommer här lite uppdatering från Nyår som vi hade hemma hos oss. För er som missat det hade vi sju rätters middag för 23 personer (vilket var allt vad vårt vardagsrum klarade av att duka upp för).

 

Borden är dukade i en L formation, tv-bänken, puffarna och julgranen fick vi flytta på för att få tillräckligt breda gångar.


Förrätten bestod av tre snittar, skagen, kräftröra och laxrulle med pepparrotsfyllning. Till det serverades det ett mousserande vitt vin, Raoul Collet Carte Noire Brut nr 7777.

 

Våra kockar med förrätten, de anställde även två servitörer under kvällen, Christian och Peter.

 

Som rätt nummer två hade vi en favorit i repris från ifjol, kräftsoppa a la Fredrik med dillbröd. Även till denna rätt hade vi ett vitt vin, Lindemans Bin 65 Chardonnay nr 2106.

 

För att neutralisera smaklökarna åt vi lite citron- och lime sorbet som rätt nummer tre.

 

Som fiskrätt i år åt vi rödingfilé med smör- och dillkokta rotfrukter tillsammans med torkad tomat och räkaioli. Till det drack vi kvällens tredje vita vin, Pinot Gris réserve nr 2899.

 

Kvällens dryckesutbud. Det fanns även alkoholfria alternativ till rätterna för de i sällskapet som inte fick dricka alkohol.

 

Årets kötträtt var även den en favorit i repris från ifjol, grillad/ungstekt hel ryggbiff med potatiskaka, portvinssås och tomatsalsa. Kvällens första och enda rödvin var Castel Fort ripasso nr 5352.

 

Stefan skär upp potatiskakan. Det är viktigt att den ligger under tryck så att den inte faller ihop, våran låg under ett par tegelstenar från kvällen innan.

 

Den näst sista rätten var en ostmuffinsbakelse av brieost med skuggmorellssylt a la Risagården. Till den drack vi ett mycket uppskattat dessertvin, Solbacka Körsbärsvin nr 2370.

 

Som finalrätt serverades vit chokladtrippelmousse toppad med ett chokladflan. Till det drack vi ett vitt vin Nivole nr7787.

 

Moussen fick stelna i omgångar för att lagren inte skulle blanda sig med varandra. Så mycket godare än såhär blir det inte.


Kommentarer
Postat av: Linnea

WOW, boka in mig för nästa nyårs ;D

2012-01-07 @ 20:46:38
URL: http://linneasintressen.blogg.se/
Postat av: Evelina

Helt fantastiskt. Vilket jobb med all mat!

Jag skulle ha blivit stupfull av allt vin ;P



Sen är hon ju inte 31 RIKTIGT än om man ska vara helt korrekt! Eller de kanske hon är om man ska vara "korrekt" men inte om man följer födelsedagen ^^

2012-01-08 @ 13:39:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0