Husvisning, del 1 Hallen

Nu har stora visningsdagen varit, mina och Fredriks föräldrar har varit på inspektion och födelsedagsfirande. Nu har jag Fredriks tillåtelse att lägga ut bilder på huset och renoveringarna vi gör. Tänkte börja med hallen, känns lite självklart då man kommer in där först.

.

Som ni har sett på några bilder är hallen uppdelad i en stor hall som ett upp och nervänt L och en liten hall som leder till tapphuset som i sin tur leder upp till övervåningen (de som kommer bo på övervåningen har en egen ingång på baksidan av huset).

.

Gissa om jag blev förtvivlad när jag klev in här första gången. Svart målat, stora klisterbilder på insidan av ytterdörren, grindar, fönster och en dörr som var ett av alla deras påbörjade men inte färdigställda projekt och ett otroligt slitet golv. Vi har spacklat bort alla skruv och spikhål dom lämnade efter sig, slipat och lackat golvet flera gånger, målat allt det svarta (fyra lager färg krävdes det), tagit bort alla saker de lämnade (grindar, vägghyllor, små plotter), målat fönsterna, dörren och väggarna vita, tapetseringen och skapandet av en dörrkarm (eller vad man kan kalla det) fick vi hjälp av min pappa.

.

Nu känns hallen väldigt hemtrevlig och välkomnande, och vilken lyx det var att kunna hänga upp sin jacka när man kom hem från jobbet. Stor del av möblerna/inredningen kommer från Jysk så som mattorna, spegeln (är en modell som utgick ur sortimenten), gardinerna och byrån. Annars är det Indiska som dominerar mycket med hatt och skohylla, krok listen, nyckelskåpet och de små svarta ljuslyktorna som står på byrån.

.

Det som är kvar att göra i hallen är att sätta de sista dörrfodren, lister och två glasrutor på fönstret vid ytterdörren. Och självklart två nya (matchande) taklampor!

.

I lilla hallen har jag målat om taket, det var lämnat 10-20cm runt om lampan. Målade en rakare vit linje bakom elementet. Vi provade att slipa bort den svarta färgen de målat på golvet, men golvet var så skadat (verkar som dom haft sina hundar instängda där ibland för det var djupa fåror i golvet) vilket skulle innebära att vi skulle behöva slipa ner golvet några centimetrar. Det kommer istället bli klickgolv och nya golvlister när golvet är lagt.

.

Bild 1. Står jag och fotar i ytterdörren mot lilla hallen rakt fram (köket lite snett framme till vänster och vardagsrummet lite snett framme till höger).

Bild 2. Står utanför lilla hallen och fotar, man ser trappan som leder upp till övervåningen.

Bild 3. Skillnaden på golvet där vi testade golvslipmaskinen.

Bild 4. Golvet är slipat första lagret och vi har börjat måla vitt i hela hallen.

Bild 5. Pappa är hos oss och hjälper till att göra en dörrkarm till ytterdörren.

Bild 6. Pappa sätter upp tapeten i hallen. Den sitter på vänstersida på väggen till köket och på höger sida som är väggen till vardagsrummet.

Bild 7. Vi har fått hatt-, skohylla och nyckelskåp på plats (allt från Indiska). Var ett väldigt positivt steg som gjorde att mödan kändes värt.

Bild 8. Det var på håret att spegeln passade. Den ger en härlig volym till rummet. Spegeln kommer från Jysk.

.

Har inte de ”slutgiltiga” bilderna när gardinerna och lite mer möbler kommit på plats. Ska städa undan efter helgens festligehter och sen gå ett varv med kameran. Har hänt en hel del i helgen tack vara våra föräldrar. Sovrummet är färdiggipsad, fondväggen i sovrummet är tapetserad, sängen är på plats, gardiner har kommit upp i vardagsummet, en ny badrumslampa och toarullshållare är på plats, beslysningen på bron fungerar och du kan tända och släcka utomhus inne i hallen, flera elkontakter är fixade och cement är gjuten till parabolfästet. En stort kliv frammåt har vi gjort.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0